Kotimaa

Vakava välikohtaus Huuhkaja-kannattajien välillä Tallinnassa – fanit paheksuvat ”omien pätkimistä turpaan”

Julkaistu:

Jalkapallo
Suomalaisfanit nujakoivat Tallinnassa.
Suomen jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien hienoa Viro-voittoa varjosti ikävä välikohtaus Tallinnaan matkustaneen monituhatlukuisen suomalaisyleisön keskuudessa.
Alustavien tietojen mukaan yksi suomalaisfani loukkasi itsensä pahasti, kun toinen suomalaisfani oli tyrkännyt hänet kumoon. Kaatunut fani oli lyönyt takaraivonsa maahan ja menettänyt tajuntansa.

Taju oli palannut siinä vaiheessa, kun häntä lähdettiin viemään ambulanssilla sairaalaan. Verta oli tullut runsaasti.

Tiedot välikohtauksesta perustuivat aluksi vain FutisForum2:n keskustelupalstan puheenvuoroihin. Ensimmäinen viesti tuli kello 22.42, jolloin Tallinnan A. Le Coq -stadionilla oli käynnissä pelin toinen puoliaika.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pahaenteisessä viestissä arveltiin, että Tallinnassa oli saatu ”ensimmäinen ruumis, kun Kuopion mies oli tönäissyt kaljajonossa turkulaisen nurin”. Viestin lähettäjä kertoi olleensa ensimmäisenä paikalla, ”mutta (mitään) ei ollut juurikaan tehtävissä”.

FutisForumilla pyydettiin lisätietoja tapahtuneesta, ja pian puolen yön jälkeen, ottelun äskettäin päätyttyä, saatiin tieto uhrin palaamisesta tajuihinsa ennen kuin häntä oli lähdetty kyydittämään ambulanssilla.

Hänelle toivotettiin voimia toipumiseen. Keskustelijat paheksuivat ”omien tai kenenkään pätkimistä turpaan”.

Yhden näkemyksen mukaan kyseessä oli täysin umpimähkäinen vihanpurkaus, kun suomalaisfania oli kielletty polttamasta tupakkaa myyntitiskillä. Uhri olisi valikoitunut sattumanvaraisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tallinnan poliisi vahvistaa tapahtuman.

Poliisin mukaan 34-vuotias mies löi 52-vuotiasta miestä. 52-vuotias jouduttiin viemään ensiapuun sairaalaan.

Tallinnan poliisi vei 34-vuotiaan poliisiasemalle. Mies tunnusti tekonsa.

– Molemmat miehet ovat Suomen kansalaisia. He ovat luultavasti nyt jo Suomessa, Maria Gonjak Tallinnan poliisista kertoo lauantai-iltana IS:lle.