Kalajoen kirkkoherra sai yöllä tiedon kolmen nuoren hengen vieneestä onnettomuudesta: ”Suru ympäröi meitä kaikkia”

Kalajoen seurakunta jakaa kriisiapua kirkossa ja koulussa.

Kalajoen kirkkoherra sai tiedon kuolonkolarista tuoreeltaan. ”Moni on järkyttynyt, kun kyse on nuorista.”

13.10.2018 10:17

Kolme paikkakuntalaista nuorta kuoli liikenneonnettomuudessa Kalajoella viime yönä noin kello yksi aamuyöstä. Yksi autossa olleista loukkaantui vakavasti ja on parhaillaan sairaalahoidossa. Kaikki autossa olleet olivat syntyneet 2000-luvulla.

Lue lisää: Kolme nuorta kuollut ulosajossa Kalajoella – ”Suuri menetys pienelle paikkakunnalle”

Kalajoen seurakunnan kirkkoherra Kari Lauri kuuli onnettomuudesta tuoreeltaan. Hän heräsi aamuyöstä seurakunnan nuorisotyöntekijän puhelinsoittoon.

– Tämä on varmasti hyvin surullinen asia Kalajoella ja uskon, että moni on järkyttynyt, kun kyse on nuorista, Lauri vastaa vaitonaisesti.

Kalajoella asuu noin 12 000 henkeä, joten suru koskettaa Laurin mukaan koko kaupunkia.

– Näin iso tapahtuma pysäyttää ja suru ympäröi meitä kaikkia.

Hänellä ei ole tällä hetkellä tiedossa, keitä nuoret olivat.

Kalajoen seurakunta valmistelee parhaillaan kriisihoitoa kaupungissa omaisia ja nuoria varten. Seurakunta aikoo olla yhteydessä kouluihin.

– Tämä koskettaa laajaa joukkoa omaisia ja nuoria, näiden menehtyneiden kavereita. Meillä on haasteena kulkea näiden omaisten rinnalla ja olla tukena.

– Ensi viikon puolella tiistaina tai keskiviikkona pidetään illalla kirkossa suruhartaus, joka on kaikille avoin. Tänä iltana kirkko on auki hiljentymistä varten ja siellä on seurakunnan työntekijöitä, joiden kanssa voi jutella tästä asiasta. Illalla meillä järjestetään myös nuortenilta, jossa on mukana henkisen huollon ryhmäläisiä. He ovat seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia, joita on koulutettu onnettomuuksien jälkihoitoa varten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?