Kotimaa

Suomen kaikkien aikojen paras huumekoira sai uuden viran: ”Ei jaksanut olla eläkkeellä”

Julkaistu:

Dani on Tullin kaikkien aikojen menestyksekkäin huumekoira.
Tullin pitkäaikainen, vuonna 2017 eläkkeelle jäänyt huumekoira Dani on saanut eläkepäivillään uuden tärkeän tehtävän.

Dani suoritti tällä viikolla diplomin, jonka myötä se aloittaa toiminnan Suomen Karva-Kaverit ry:n kaverikoirana.

Suomen Karva-Kaverit käyvät vapaaehtoistoimintana ilahduttamassa vanhuksia, kehitysvammaisia, lapsia ja nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa.


– Ei jaksanut olla eläkkeellä, joten nyt on uusi virka. Sitä me naureskeltiin, sanoo huumekoiraohjaaja, Danin omistaja Mika Niemenmaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niemenmaa kertoo Ilta-Sanomille, että 10-vuotias Dani on ikäisekseen fyysisesti hyvässä kunnossa. Se nukkuu enemmän kuin nuorempana, mutta jaksaa silti leikkiä perheen 2,5-vuotiaan koiran kanssa. Eläkepäivät sujuvat vaihtelevasti, Niemenmaa sanoo.


– Pääasiassa se ei tule mukaan ovelle kun olen lähdössä ulos. Mutta siitä huomasi kyllä, että se kuitenkin kaipasi tekemistä, kun se on ollut koko elämänsä monessa mukana. Pari vuotta piti kehittää kaikennäköistä virikettä, jotta koiran pää pysyy kunnossa, Niemenmaa sanoo.

Dani on tullin kaikkien aikojen eniten löytöjä – yli 1900 – tehnyt koira. Se on usein ollut ratkaisevassa roolissa salakavalasti piilotettujen huumausainekätköjen paljastuksissa.

Kun tuhat löytöä oli tullut täyteen, suurin yksittäinen näistä oli 12 kilon hasiserä. Tuhannennen löydön, 5,9 grammaa amfetamiinia, Dani teki Postitullista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Danin löytöjen perusteella on kirjattu yhteensä noin 2500 rikosilmoitusta.

Lue lisää: Tullin rakastettu huumekoira Dani tassutteli eläkkeelle – teki vielä viimeisenä työpäivänään löydön

– Se on ollut aivan uskomaton koira, Niemenmaa sanoo.Dani sai urallaan paljon näkyvyyttä ja tunnustusta. Vuonna 2012 Suomen Kennelliitto palkitsi sen Sankarikoiran arvonimellä.

Se on tullut suomalaisille tutuksi myös televisioruudun kautta: Dani on esiintynyt Lentokenttä-sarjassa, Eläimet töissä -lastenohjelmassa ja tehnyt viisi kautta Suomen Tulli -sarjaa. Lisäksi se on esiintynyt elokuvassa 8-pallo.

Danin ihailijat ovat perustaneet sille myös Facebookin oman fanisivun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt