Kotimaa

Kannelmäessä surmattu nainen oli kuolla toimitusjohtajan asunnossa jo kaksi vuotta sitten – pakeni ikkunan kautta

Julkaistu:

Kannelmäen epäillyn henkirikoksen uhri oli lähellä kuolemaa tulipalossa.
Helsingin Kannelmäessä kaksi viikkoa sitten surmattu nainen, 23, oli jäädä liekkeihin jutussa vangitun toimitusjohtajan, 38, asuntopalossa kaksi vuotta sitten. Nainen joutui pakenemaan katolle, josta palokunta ja naapurit pelastivat hänet.

Nainen kuoli noin kaksi viikkoa sitten, kun häntä ammuttiin aseella keskivartaloon Kannelmäessä. Teko tapahtui toimitusjohtajan asunnossa.

Toimitusjohtaja on vangittu epäiltynä taposta, ja hän on poliisin mukaan tunnustanut osallisuutensa tapahtumaan.

Uhrin elämä oli vaarassa päättyä jo kaksi vuotta sitten. Tulipalo syttyi Helsingin Puu-Vallilassa varhain keskiviikkoaamuna 27. heinäkuuta 2016.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hirsirakenteisen pienkerrostalon toisesta kerroksesta alkunsa saanut palo levisi nopeasti.


Tulipalo alkoi nyt Kannelmäen henkirikoksesta epäiltynä vangitun toimitusjohtajan vuokra-asunnosta.

Asunnossa oli henkirikoksen kohteeksi joutunut nainen, joka oli tuolloin 21-vuotias. Nainen oli tapahtumahetkellä asunnossa yksin, sillä toimitusjohtaja oli lähtenyt jo töihin.

Nainen meni tarkastamaan asiaa ja huomasi eteisen pistorasian olevan tulessa. Hän yritti sammuttaa paloa vedellä. Sammutusyrityksistä huolimatta palo levisi nopeasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan nainen soitti toimitusjohtajalle, joka tuolloin oli hänen seurustelukumppaninsa.

Hän pyysi miestä tulemaan apuun. Toimitusjohtaja ilmoitti, ettei halua tulla paikalle, koska tiesi jäävänsä kiinni kannabisviljelmistä, jotka olivat asunnossa. Nainen ei pystynyt poistumaan ovesta, ja hän pakeni asunnosta ikkunan kautta.

Päivystävä palomestari kertoi tuolloin Ylelle, että nainen oli pelastunut viime tipassa, sillä asunto oli jo ollut täynnä hangenvaarallista savua.

Poliisi löysi asunnosta kannabiskasveja ja takavarikoi ne.

Kuulusteluissa toimitusjohtaja väitti ensin poliisille, että asunto ja kannabisviljelmät olisivat tyttöystävän, ja ettei hän itse asuisi lainkaan asunnossa.

Tyttöystävällä oli kuitenkin oma asunto muualla. Myöhemmin toimitusjohtaja myönsi, että asunto oli hänen.

Toimitusjohtaja tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta vuoden ja yhden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tulipaloon ei todettu liittyvän rikosta, ja sen tutkinta lopetettiin. Poliisin teknisen tutkinnan mukaan palo syttyi todennäköisesti viallisesta pistorasiasta.

Lue lisää: Kannelmäen naissurmasta vangitun toimitusjohtajan yritys konkurssiin – taustalla 104 000 euron velat