Kotimaa

Epäilyttävä henkilö juoksi poliisia pakoon koulun pihalla – vahtimestari huomasi teräaseen, oppilaat evakuoitiin luokkiin

Julkaistu:

Poliisin mukaan oppilaat eivät olleet missään vaiheessa vaarassa.
Epäilyttävä henkilö aiheutti turvahälytyksen Lahden Tiirismaan peruskoulussa. Lahden kaupungin sivuilla julkaistun tiedotteen mukaan henkilö oli luvatta liikkunut vanhan Tiirismaan koulun rakennuksessa ja vahtimestari oli havainnut hänellä jonkinlaisen teräaseen.

Poliisi sai tapahtuneesta nopeasti ilmoituksen.

– Mahdollisesti mies oli tullut anastamaan kuparia tai peltiä purettavasta vanhasta koulurakennuksesta, vanhempi konstaapeli Esa Mäkelä Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kertoo.

– Hänellä on ollut ruuvimeisseli tai joku astalo kädessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myöhemmin poliisin tiedotteessa tarkennettiin, että huoltomies yllätti koulurakennuksen katolle kiivenneen miehen. Huoltomies oli seurannut miestä autolla, jolloin tämä oli ottanut jonkin astalon takin alta käteensä ja uhannut sillä huoltomiestä. Tämän jälkeen mies poistui paikalta Onnelantietä pitkin Lahden kaupungin sairaalan suuntaan.

Henkilö pakeni paikalta juoksemalla purkukiinteistön vieressä sijaitsevan parakkikoulun piha-alueen läpi, jolloin koulussa oppilaat evakuoitiin luokkatiloihin.

– Hänestä ei ollut uhkaa oppilaille. Mies oli purettavassa koulurakennuksessa, Mäkelä kertoo.

Kaupungin tiedotteen mukaan tilanne kesti noin 20 minuuttia. Sinä aikana rehtori oli kuuluttanut väliaikatietona, että välitöntä vaaraa ei ollut, mutta kaikkien piti pysyä luokissa. Tilanteen lauettua rehtori tarkemmin kuulutti, mitä koulun alueella oli tapahtunut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toistaiseksi poliisi ei ole löytänyt miestä.

– Hän jäi kateisiin, Mäkelä vahvistaa.

Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus laittomasta uhkauksesta ja varkauden yrityksestä.

Juttua päivitetty kello 17.49 poliisin tiedotteessa kerrotuilla tiedoilla.