Auringon kiihkeä syleily osuu viikonloppuna Suomen seksihaluisimpaan kuntaan – jopa +18 astetta! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Auringon kiihkeä syleily osuu viikonloppuna Suomen seksihaluisimpaan kuntaan – jopa +18 astetta!

Julkaistu: 12.10.2018 10:29

Tuulet pääsevät repimään juuri Pohjamaan seudulla yläpilviä pois ja siellä lämpötilat nousevat yleisimmin laaja-alaisesti 18 asteeseen sunnuntaina.

Harvinaisen lämmin sää pitää Suomea otteessaan viikonloppuna. Pilvisyys estää aluksi vielä perjantaina lämpötilojen nousua huippulukemiin, mutta luvassa on muutos lämpimämpään suuntaan.

– Suomi on paksun alapilven alla vielä perjantaina. Se aiheuttaa kysymysmerkin ennusteeseen, mutta lauantaina ja varsinkin sunnuntaina pilvisyys vähenee, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko kertoo Ilta-Sanomille.

Suomeen virtaa kosteaa ja lämmintä ilmaa.

– Lauantaina Suomen sää on varsin aurinkoinen. Maan keski- ja länsiosissa ylin päivälämpötila on lännessä 15–16 asetta ja paikoin jopa 17 astetta, Kokko sanoo.

Idässä on pilvisempää lauantaina ja siellä lämpötilat jäävät hänen mukaansa noi 13-16 asteeseen.

– Etelä-Lapissa on jo syksyisempää ja lämpötilat nousevat noin 10 asteeseen, mutta Pohjois-Lapissa on selvästi syksyisempää ja lämpötilat jäävät noin 5 asteeseen, Kokko kertoo.

Lauantaina lämpötilojen nousua estävät Kokon mukaan runsaat yläpilvet.

Sunnuntaina pilvet väistyvät, varsinkin Pohjanmaalla

– Sunnuntaina lämpötilat ovat ennusteen mukaan korkeammat kuin lauantaina. Syynä on se, että yläpilvet väistyvät, Kokko sanoo.

Maan etelä- ja keskiosissa lämpötilat nousevat 17 asteeseen ja paikoin jopa 18 asteeseen. Idässä on viileämpää ja lämpötilat jäävät noin 14–16 asteeseen, Kokko kertoo.

Lämpeneminen näkyy hänen mukaansa varsinkin Pohjanmaalla. Se tietää lämmintä Selkämeren ja Merenkurkun rannikolla sijaitsevalla alueella eli Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla.

– Tuulet pääsevät repimään juuri tuolla seudulla yläpilviä pois ja siellä lämpötilat nousevat yleisimmin laaja-alaisesti 18 asteeseen sunnuntaina, Kokko sanoo.

Elämästä voi nauttia lämpimässä säässä sunnuntaina

Keski-Pohjanmaa on ollut esillä harvinaisen lokakuun lisäksi muuallakin tavoin lokakuussa.

IS:n tutkimuksen mukaan yhdellä pikkupaikkakunnalla rakastellaan kaksi kertaa niin usein kuin koko Suomessa keskimäärin.

Keskipohjanmaalaisessa Halsuan kunnassa vastaajat kertoivat harrastavansa seksiä keskimäärin kolme kertaa viikossa. Koko Suomen keskiarvo on 1,5 kertaa. Halsua kuuluu Suomen pienimpiin kuntiin.

Halsualaislähtöinen pappi Kari Kanala arvioi torstaina Ilta-Sanomille, että IS:n tutkimus kertoo siitä, että Halsualla nautitaan elämästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?