Kotimaa

Kreml kiistää Trumpin ja Putinin huhutun uuden tapaamisen Suomessa

Julkaistu: , Päivitetty:

Helsingin Sanomat uutisoi eilen, että presidenttien välille suunnitellaan uutta tapaamista.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Kreml on kiistänyt huhut Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin uudesta tapaamisesta. Venäjän mukaan uutta tapaamista ei ole suunnitelmissa.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan Kremlin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskovia pyydettiin kommentoimaan Helsingin Sanomien uutista, jonka mukaan Putin ja Trump tapaisivat ehkä toistamiseen Helsingissä ja että parhaillaan keskusteltaisiin jo mahdollisen tapaamisen päivämääristä.

– Se ei pidä paikkaansa, tällä hetkellä ei ole sellaisia suunnitelmia tai aikeita, Peskov sanoi Ria Novostin mukaan.

Arktisen huippukokouksen yhteydessä

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että mahdollisessa tapaamisessa olisi ollut kysymys arktisesta huippukokouksesta, jonka järjestämisestä Suomi on haaveillut pidemmän aikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Keskiviikkona ei ulkoasiainvaliokunnasta eikä edes arktisesta neuvostosta osattu sanoa, ovatko huhut huippukokouksen etenemisestä totta.

Putin sanoi presidentti Sauli Niinistölle Sotshissa elokuun tapaamisessa, että Venäjä on valmis ottamaan osaa mahdolliseen arktiseen huippukokoukseen.

– Me tiedämme teidän ideastanne järjestää Arktisen neuvoston huippukokous. Olemme valmiita keskustelemaan tästä ja voin sanoa, että olemme valmiit ottamaan osaa tähän työhön, Putin sanoi Niinistölle.