Kotimaa

Ensimmäisen kerran 1996 lapsiseksistä tuomittu mies jälleen käräjillä – syyte: välitti pojille viinaa ja nuuskaa, vaati seksipalveluksia

Julkaistu: , Päivitetty:

Helsingin käräjäoikeudessa alettiin käsitellä 50-vuotiaan miehen syytteitä kymmenien poikien hyväksikäytöistä. Ensimmäisen tuomionsa mies on saanut vuonna 1996.
Mies on moninkertainen rikoksenuusija.

Vankilan vaatteisiin pukeutunut 50-vuotias mies peitti visusti kasvonsa, kun hänen uusimpien rikossyytteidensä käsittely aloitettiin Helsingin käräjäoikeudessa torstaina.

Hänelle luetaan marraskuulle asti jatkuvassa oikeuskäsittelyssä syytteitä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalipalvelujen ostamisen yrityksistä nuorilta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkavien lasta esittävien kuvien levittämisestä ja hallussapidosta. Uhreja juttukokonaisuudessa on yhteensä 28.

Miehen epäillään välittäneen lapsille nuuskaa ja joskus alkoholia. Vastineeksi hän on epäilyjen mukaan pyytänyt joko rahaa tai seksuaalissävytteisiä tekoja: keskustelua, kuvia tai koskettelua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä kertoi ennen istunnon alkua Helsingin oikeustalolla, että uhrit ovat 13-15-vuotiaita. Hän aikoo vaatia miehelle ehdotonta vankeutta, mutta ei vielä ottanut kantaa rangaistuksen suuruuteen.

– Kyllä tämä on Suomessa varsin harvinainen tapaus, Reenilä sanoi.

Syytetty on moninkertainen rikoksenuusija. Hänet tuomittiin lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ensimmäisen kerran vuonna 1996, jolloin hän selvisi ehdollisella vankeudella. Vuonna 2009 hän sai neljän vuoden ehdottoman vankeustuomion.

Melkein heti vapauduttuaan mies syyllistyi jälleen uusiin seksuaalirikoksiin. Hänet tuomittiin vuonna 2012 viiden ja puolen vuoden vankeuteen raiskauksista ja muista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomioihin johtaneissa jutuissa miehellä on ollut kymmeniä uhreja. Hän on ottanut kontaktia uhreihinsa niin netissä kuin julkisilla paikoilla ja houkutellut näitä seksuaalisiin tekoihin tarjoamalla muun muassa rahaa, alkoholia tai tupakkaa.

Mies on vaihtanut nimeään ainakin kahteen kertaan.

Rikosten epäillään alkaneen vuonna 2016 ja jatkuneen miehen kiinniottoon asti.

Vyyhti alkoi purkautua viime helmikuussa, jolloin tulli teki kotietsinnän miehen asuntoon. Tässä yhteydessä häneltä takavarikoitiin teknisiä laitteita. Niiden sisältämien tietojen perusteella poliisi alkoi tutkia epäiltyjä seksuaalirikoksia.

Mies pidätettiin ja vangittiin. Oikeudenkäyntiin hän tuli Vantaan vankilasta.

Helsingin käräjäoikeus käsittelee rikosjutun valtaosin suljettujen ovien takana. Avoimin ovin käsitellään lapsipornoon ja talousrikoksiin liittyvät syytteet, joissa ei ole asianomistajaa.

Käsittelypäiviä on varattu yksitoista. Torstaina käsitellään syytteistä neljä ensimmäistä.