Kotimaa

Naisten alaston­uinnin valvonnasta nousi myrsky – ”Naiset siivoavat miesten puolella, miten se eroaa?”

Julkaistu:

Ilta-Sanomien lukijoista moni huomauttaa, että naiset usein siivoavat miesten pukuhuoneet uimahalleissa.
Helsingin Sanomissa julkaistu mielipidekirjoitus Yrjönkadun uimahallin alastonuintien valvonnasta puhuttaa. Helsinkiläisnainen ihmetteli kirjoituksessa, miksi uimavalvoja on mies myös naisten vuoron aikaan.

Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen kertoi ymmärtävänsä kirjoittajan huolen. Loikkasen mukaan Yrjönkadun uimahallissa on kolme vakituista uimavalvojaa, joista kaksi on miestä ja kolmas on nainen. Liikuntajohtaja sanoo, että työvuorojen suunnittelu on ollut vaikeaa.
Mielipidekirjoitus on herättänyt vilkasta keskustelua. Moni kommentoija muistuttaa, että miesten pukuhuoneita siivoavat usein naissiivoojat.

– Miesten pukuhuoneessa siivoaa aina nainen enkä ole tästä ollut mitenkään ihmeissään. En ymmärrä miksi aina pitää valittaa, jos ei kelpaa niin pitää pysyä pois.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Miksi miesten pukuhuoneita ja suihkutiloja siivoaa miltei poikkeuksetta nainen?

– Miksi miesten pukuhuoneessa uimahalleissa siivoaa usein nainen? Sama asia, mitä väliä? Kumpikin on töissä, ei kyttäämässä ihmisiä. Pahastumisellekin olisi syytä olla rajat.

– Onhan uimahalleissa ollut kautta aikojen naisia siivoamassa myös miesten puolella saunoissa, pesu- ja pukuhuoneissa. Miten se eroaa tästä?

Moni myös uskoi miesvalvojien käyttäytyvän ammattimaisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En näe tässä ongelmaa. Miksei mies voisi toimia naisten uimavalvojana? Monet kerrat olen nähnyt uimahallin pukuhuoneessa miesten puolella naissiivoojan työssään eikä kukaan nosta tästä meteliä, ja miksi nostaisikaan? Töissähän he vain ovat. Uimavalvojakin on siellä altailla uimareiden turvana, eikä uhkana. Mikäli kokee asian päinvastoin niin ongelma on omien korvien välissä.

– Ne miehet siellä hallissa ovat vakituisia työntekijöitä, eivätköhän he ole nähneet kaikenlaisia muotoja ja killuttimia työuransa aikana. Tuskin ovat siellä tirkistelymielessä vaan tekemässä työtään.

– Siinä vaiheessa, kun uppoat sinne altaan pohjaan, niin olet tyytyväinen siitä, että uimavalvojana on henkilö, jolla on oikeasti voimaa tuoda sinut sieltä pinnalle.

– Uimavalvoja on palkattu sinne vastaamaan uimareiden turvallisuudesta. Ei hän ole siellä tirkistelemässä uimareita vaan tekemässä vastuullista työtään.

– Eivät miespuoliset uimavalvojat tai vaikka sairaanhoitajat ole tirkistelemässä, vaan tekemässä työtään. En ymmärrä, miksi naiset tekevät tästä ongelman.

Toisaalta osa oli samaa mieltä mielipidekirjoituksen kirjoittaneen naisen kanssa siitä, että miehet valvomassa naisten alastonuintia oli kiusallista.

– En haluaisi kirmaista altaaseen alastomana miesvahdin tarkkaillessa minua. En unissanikaan usko siihen, että miesuimavahti samoin kuin missä ammatissa tahansa mies ei katselisi alastonta naista muutenkin kuin vain ammattinsa puitteissa. Ei niistä tunteista niin vain pääse eroon.

– Minä en kehtaisi miehenä mennä valvomaan naisten alastonvuoroa. Pitää ymmärtää asiakasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt