Naiseen törmännyt kuorma-autoilija oli kuljettanut hetkeä aiemmin sepeliä – yhtiö: ”Mitään tällaista ei saisi koskaan sattua” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Naiseen törmännyt kuorma-autoilija oli kuljettanut hetkeä aiemmin sepeliä – yhtiö: ”Mitään tällaista ei saisi koskaan sattua”

Naapurusto järkyttyi, kun lastenvaunuja työntänyt nainen kuoli jäätyään kuorma-auton alle tänään iltapäivällä. Lapsi selvisi vahingoittumattomana.

Poliisin mukaan nainen oli ajoradalla, kun kuorma-auto törmäsi häneen. Nainen menehtyi tapahtumapaikalle, mutta vaunuissa ollut lapsi selvisi onnettomuudesta ilman vahinkoja.

9.10.2018 20:52

Tiistai-illan tunnelmat Jyväskylän Köhniöllä olivat surkeat. Kaikki omakotitalovoittoisen asuinalueen läpi kulkevalla Erämiehenkadulla liikkuneet tiesivät, mitä iltapäivällä pian kello 15 jälkeen oli tapahtunut.

Lastenvaunuja työntänyt nainen oli kuollut jäätyään kuorma-auton alle.

– Tämä pistää miettimään. Sympatia herää, sillä tunnelma täällä Köhniöllä on niin yhteisöllinen, Johanna Maasola mietti tullessaan etsimään onnettomuuspaikkaa muistokynttilän kera.

Johanna Maasola

Maasolan mukaan ihmiset tuntevat Köhniö–Kypärämäen alueella toisensa. Tärkeä tekijä on noin 400 metrin päässä onnettomuuspaikasta sijaitseva Kypärämäen koulu.

– Nyt ilmeisesti joku henkilö meidän yhteisöstämme on kuollut.

Viimainen syyssade tekee pian tehtävänsä. Maasolan sytyttämä liekki palaa kannen alla vain hetken.

Taivas ei itke yksin.

– Tippa tulee ihan linssiin, Sirke Saltevo myöntää.

Sirke Saltevo

Nopeusrajoitus Erämiehenkadulla on 40 kilometriä tunnissa. Kadulle on tehty myös hidastetöyssyjä, mutta onnettomuuspaikan tuntumassa on parhaillaan suurempi hidaste, ajoradan puolittain sulkeva Jyväskylän Energian (JE) työmaa.

Poliisin mukaan nainen oli ajoradalla, kun kuorma-auto törmäsi häneen. Nainen menehtyi tapahtumapaikalle, mutta vaunuissa ollut lapsi selvisi onnettomuudesta ilman vahinkoja.

JE:n verkkojohtaja Kari Kautto kertoo IS:lle, että paikalla tehdään vesijohtoverkon ja jätevesiviemäreiden saneerausta.

– Kuorma-autoa kuljetti meidän urakoitsijan aliurakoitsija.

Kauton tietojen mukaan kuljettaja oli juuri ennen onnettomuutta täyttänyt kaivantoa sepelillä.

– Sitä en tiedä, miten onnettomuus tapahtui. Mutta mitään tällaista ei saisi koskaan sattua.

– Haluan ehdottomasti esittää pahoitteluni JE:n puolesta. Ei pieni ihminen pysty tätä ymmärtämään, Kautto sanoo.

Bussit muutaman kilometrin päähän Jyväskylän keskustaan kulkevat Erämiehenkadun kautta. Pysäkit löytyvät aivan onnettomuuspaikan läheltä kadun molemmin puolin.

Kadun turvallisuus on puhuttanut asukkaita pitkään. Silloin tällöin peltiä kolisee, mutta vakavampia onnettomuuksia on tapahtunut harvemmin.

– Kuljen itse toista kautta, mutta tiedän, että Erämiehenkadulla ajetaan joskus lujaa. Itse en ole täällä koskaan joutunut vaaratilanteeseen, Sirke Saltevo kertoo.

Teemu Käpylä ja Arjane Kerkhoven.

– Minut kyllä yllätti, että näin voi täällä käydä, turmapaikkaa yhdessä Arjane Kerkhovenin kanssa etsimään tullut Teemu Käpylä myöntää.

– Aika hirviä juttuhan tämä on.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?