Konduktööri kavalsi VR:ltä yli 30 000 euroa – toisti saman kaavan 105 kertaa

Konduktööri sai rikoksestaan ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Konduktööri kavalsi junayhtiö VR:ltä yli 30 000 euroa.

9.10.2018 13:28

Mies toisti saman kaavan peräti 105 kertaa.

Konduktöörinä junayhtiö VR:ssä toiminut mies kirjautui omilla tunnuksilla koneelle, jonka jälkeen hän nosti 300 euron pohjakassan. Kun mies teki lopputilityksen, hän kirjasi valheellisesti tilittäneensä pohjakassan. Oikeasti hän piti rahat itsellään.

Näin mies vei VR:ltä 31 500 euroa, minkä lisäksi hän jätti tilittämättä muuta kautta tulleet 915 euroa.

Tämän lisäksi mies piti itsellään VR:n hankkiman 200 euron arvoisen Samsung Galaxy -matkapuhelimen. Mies aiheutti siten VR:lle 32 615 euron arvoisen vahingon, jonka hän joutuu korvaamaan junayhtiölle.

Rikos tapahtui Helsingissä viime vuoden huhtikuun ja toukokuun välisenä aikana.

Mies tunnusti tekonsa. Hän syyllistyi törkeään kavallukseen.

– Käräjäoikeus katsoo, että anastuksen kohteena olleita varoja, eli yhteensä 32 615 euroa voidaan vakiintuneen oikeuskäytännön mukaan pitää lainkohdan tarkoittamalla tavalla suurena määränä.

– Ottaen lisäksi huomioon anastuksen tekotapa (...), tekoa voidaan myös kokonaisuutena arvostellen pitää törkeänä, Helsingin käräjäoikeus kirjoittaa.

Mies sai rikoksestaan kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Mies oli haastettu uhkasakolla tulemaan maaliskuussa pidettävään oikeudenkäyntiin. Mies ei saapunut oikeuteen, ja hän sai tästä hyvästä 400 euron uhkasakon.

Oikeuden viime kuussa antama tuomio on lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?