Kotimaa

Nyt tulee intiaanikesä! Meteorologi kertoo käänteestä säässä: Loppuviikolla lämpenee entisestään

Julkaistu:

Suomessa vallitsee tavanomaista selvästi lämpimämpi sää ja periaatteessa voidaan puhua jopa intiaanikesästä.
Kaulaliina ja hanskat saattoivat olla liikaa tiistaiaamuna liikkeelle lähteneille. Moni suomalainen koki ihan käytännössä käänteen sään lämpenemisessä tiistaina. IS kysyi asiantuntijalta, millainen käänne on menossa.

– Viime yö oli paljon lämpimämpi kuin edellinen yö. Lauha lounainen tuuli toi tiistaiksi lämmintä ilmaa Suomeen, Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen kertoo.

Tiistaista tulee lämmin päivä.

– Voidaan puhua tavanomaista selvästi lämpimämmästä säästä. Jo tiistaina Uudellamaalla, Turun seudulla Satakunnan eteläosassa lämpötila voi nousta 12 asteeseen ja jopa korkeammaksi, hän kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Lämmin ilmamassa vyöryy Suomeen: Jopa kaikkien aikojen lämpöennätys voi mennä rikki – ”Poikkeuksellista vuodenaikaan nähden”

Keskiviikkona on luvassa vielä lämpimämpää.

– Keskiviikkona Suomeen saapuu länsilounaisen tuulen myötä lämmintä ilmaa ja sää on aurinkoinen. Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa lämpötilat voivat nousta jopa 15–16 asteeseen. Periaatteessa voidaan puhua jopa intiaanikesästä. Ainakin siinä mielessä, että lämmin jakso tulee nyt tulee syyskylmien alettua, Lahtinen kertoo.

Hän muistuttaa, että maan eteläisissä osissakin on ollut jo pakkasöitä, mutta nyt sää lämpenee jälleen.

Lämpeneminen jatkuu viikonloppua kohden

Lahtinen kertoo, että intiaanikesä tarkoittaa lämmintä jaksoa, joka tulee syyskylmien alettua. Terminen syksy alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi +10 asteen alapuolelle.

Torstaina ja perjantaina sää edelleen lämpenee.

– Torstaina on hieman pilvisyyttä, mutta perjantai on aurinkoinen. Lauantaina ylimmät päivälämpötilat voivat olla maan eteläisissä osissa jo 16–17 astetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt