Kotimaa

Lämmin ilmamassa vyöryy Suomeen: Jopa kaikkien aikojen lämpöennätys voi mennä rikki – ”Poikkeuksellista vuodenaikaan nähden”

Julkaistu:

Sää
Meteorologin mukaan näin korkeat lämpötilat ovat poikkeuksellisia tähän aikaan vuodesta.
Tiistai on vielä lokakuisen kolea ja kostea, mutta keskiviikosta alkaen Suomeen virtaa lämpimiä ilmamassoja, jotka saattavat nostaa lämpötilat Etelä- ja Keski-Suomessa jopa 16 asteeseen.

Lämpimimmät ilmamassat saapuvat Suomeen torstaina.

– Lämpötila riippuu paljon siitä, kuinka pilvistä on. Lokakuun aurinko ei oikein jaksa haihduttaa pois pilviä, mutta jos tuulee ja pilvet repeilevät, niin lämpötilat kohoavat korkeammalle, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Lämmin ilmamassa viipyy Suomessa ainakin viikon loppuun. Jos sää on selkeä, saatetaan hätyytellä kaikkien aikojen lämpöennätystä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Koko mittaushistorian aikana, vuodesta 1969, korkein lämpötila Suomessa 14. lokakuuta on ollut 15,3. Näin korkeat lämpötilat tähän aikaan vuodesta ovat poikkeuksellisia, elleivät ennätyksellisiä.

Viikonlopun ennuste on vielä epävarma juurikin mahdollisen pilvisyyden takia, mutta Kokon mukaan sää on joka tapauksessa kostea ja lämmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt