Kiinteistökuningattaren ex-pomolta rajuja syytöksiä oikeudessa: manipuloi, suosi ja johti pelolla

Kiinteistökuningatar Kaisa Liski ja hänen ex-pomonsa Seppo Valojärvi kohtasivat Hyvinkään käräjäoikeudessa tänään.

TV:stä tuttu kiinteistövälittäjä Kaisa Liski.

8.10.2018 11:52

Kaisa Liskin entinen työnantaja Uudenmaan Viva Oy vaatii häneltä noin 900 000 euron saatavia, jonka päälle tulevat oikeudenkäynti- ja korkokulut. Liski kiistää vaateet. Riidan taustoista voit lukea tarkemmin tästä:

Liskin entinen pomo, Uudenmaan Viva Oy:n toimitusjohtaja Seppo Valojärvi arvosteli kovin sanoin entistä alaistaan oikeudessa. Hänen mukaansa Kaisa Liski lupasi taloon tullessaan, että hän saisi kuukaudessa kasaan 58 000 euron välityspalkkiot. Valojärven mukaan Liski ei päässyt tähän tavoitteeseen kertaakaan työsuhteensa aikana.

Liski työskenteli Uudenmaan Vivassa vuoden 2011 joulukuun ja vuoden 2016 maaliskuun välisenä aikana, minkä jälkeen hän perusti oman yrityksen, mikä Uudenmaan Vivan mielestä ei mennyt oikeudellisesti oikein.

Valojärven mukaan Liski hoiti vastuullista tehtäväänsä yrityksessä manipuloivasti. Liskin tehtävänä oli jakaa myyntikohteiden hoitoa alaisilleen.

– Hänen toiminnassaan oli täysin pelolla johtamista, minkä takia ihmiset jakautuivat ryhmiin, Valojärvi sanoi.

Hänen mukaansa Liski suosi enemmän ”omaa ryhmäänsä”, mikä johti ristiriitoihin yrityksen sisällä. Valojärven mukaan Liski oli myös hyvä manipuloimaan ihmisiä.

– Minulla on tästä asiasta omakohtaista kokemusta. Jos hän haluaa jonkun ihmisen huonoon valoon, hän onnistuu sen saamaan ja tekemään, ja sen hän onnistui tekemään veljelleni, Seppo Valojärvi sanoi.

Seppo Valojärven mukaan Liski onnistui parjaamaan veljeä koko henkilökunnalle. Seppo Valojärven asianajaja Matti Penttinen kysyi oikeudessa, onko veljeskaksikko sitten jollain tavoin kiusannut Liskiä.

– Varmaan kiusattiin sillä lailla, että annettiin hänelle isoa palkkaa ja rahaa. En ole koskaan arvostellut Liskiä mediassa tai kilpailijoille.

– Me ollaan autettu häntä joka ikisessä käänteessä ja maksettu järkyttävän kovaa palkkaa, Seppo Valojärvi selvitti.

Liski sai yli 20 000 euron kuukausipalkkaa.

Liski vaatii Uudenmaan Vivalta puolestaan yli 200 000 euron korvauksia ja oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Vaade muodostuu palkkasaatavista. Uudenmaan Viva kiistää Liskin vaatimukset.

– Liskiä on kohdeltu epäasiallisesti. Hänelle on jätetty palkkaa maksamatta, Liskin asianajaja Jukka Paloheimo sanoi Hyvinkään käräjäoikeudessa.

Kaisa Liski on televisiosta tuttu kiinteistövälittäjä. Kiinteistökuningatar Kaisa -nimistä televisio-ohjelmaa esitettiin Liv-kanavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?