Kiinteistökuningattaren raju riita käräjillä: ”Vain Taivaan Isä tietää, kuinka paljon kohteita hän vei”

Kaisa Liskin rajun rahariidan käsittely alkoi Hyvinkään käräjäoikeudessa maanantaiaamulla.

Kaisa Liski kuvattuna huhtikuussa 2017.

8.10.2018 10:24

Televisiosta tutun kiinteistövälittäjän Kaisa Liskin entinen työnantaja Uudenmaan Viva Oy vaatii häneltä noin 900 000 euron saatavia, jonka päälle tulevat oikeudenkäynti- ja korkokulut.

– Se on täysin kohtuuton (pyyntö), Liskin asianajaja Jukka Paloheimo sanoi oikeudessa.

Liski työskenteli Uudenmaan Vivassa vuoden 2011 joulukuun ja vuoden 2016 maaliskuun välisenä aikana, minkä jälkeen hän perusti oman yrityksen. Vivan mukaan se ei mennyt kuitenkaan oikeudellisesti oikein.

Uudenmaan Viva Oy on sitä mieltä, että se lainasi Liskille tämän työsuhteen aikana yli 170 000 euroa rahaa, jota Liski ei ole maksanut takaisin.

Samaten ex-työnantaja on sitä mieltä, että Liski rikkoi työsopimuksessa sovittua kilpailukieltoa, rekrytointikieltoa, salassapitovelvollisuusehtokieltoa, minkä lisäksi hän ei olisi noudattanut irtisanomisaikaista työaikaa. Näistä ”rikkeistä” syntyvät pääpiirteittäin loput yrityksen kokonaiskorvausvaateesta.

Liski kiittää kaikki väitteet. Liskin mukaan hän ei ole esimerkiksi lainannut rahaa, vaan kyse on ollut hänen saamistaan allekirjoitusbonuksesta sekä palkkaennakoista.

Oikeudessa kuultiin heti aamutuimaan kovia syytöksiä Uudenmaan Vivaa edustavalta asianajajalta Matti Penttiseltä. Hänen mukaansa Liski vei Vivalta mennessään esimerkiksi noin 40 asuntokohdetta oman toimistonsa välitettäväksi.

– Vain Taivaan Isä tietää, kuinka paljon hän vei muita kohteita, Penttinen jyrähti.

Liskin asianajaja Jukka Paloheimon mukaan Liski ei ole kohteita vienyt.

– Kuka päättää siitä, kenen välitettäväksi kohteet annetaan. Se on asiakas, eikä välittäjä, Paloheimo kertoi oikeudessa.

Penttisen mukaan Liski olisi rikkonut työsopimuksessa sovittua rekrytointikieltoa sillä, kun hän olisi aktiivisesti työsuhteensa aikana houkutellut Vivan työntekijöitä leipiinsä. Paloheimon mukaan aktiivisesta toiminnasta ei ole esitetty kuitenkaan konkreettisia todisteita.

Liskin perässä hänen perustamaansa yritykseen siirtyi toistakymmentä Uudenmaan Vivan työntekijää.

– Ja se on heidän työntekijöiden perustuslaillinen oikeutensa hakea töitä haluamastaan työpaikastaan, Paloheimo kertoi.

Liski vaatii yritykseltä puolestaan yli 200 000 euron korvauksia ja oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Vaade muodostuu palkkasaatavista. Uudenmaan Viva kiistää Liskin vaatimukset.

– Liskiä on kohdeltu epäasiallisesti. Hänelle on jätetty palkkaa maksamatta, Paloheimo sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?