Tamperelaiskoulun oppilaiden kuvasta suuttuneen Huhtasaaren tv-haastattelu nostatti porun – opetusjohtaja: Aion katsoa Sohvaperunat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tamperelaiskoulun oppilaiden kuvasta suuttuneen Huhtasaaren tv-haastattelu nostatti porun – opetusjohtaja: Aion katsoa Sohvaperunat

Laura Huhtasaaren tv-esiintyminen parhaaseen katseluaikaan herättää ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) syytti Huhtasaarta vihapuheen lietsomisesta oppilaita kohtaan.

5.10.2018 19:43

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren osallistuminen illan Sannikka&Ukkola -ohjelmaan on herättänyt kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Kriitikoiden mielestä Huhtasaarta ei pitäisi päästää ääneen parhaaseen katseluaikaan.

Huhtasaarta on syytetty alaikäisten oppilaiden maalittamisesta eli nostamisesta häiriköinnin kohteeksi sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun hän julkaisi Twitterissä kuvan oppilaiden koulutyönään tekemästä julisteesta. Twiitissä Huhtasaari syytti opettajia vihanlietsomisesta demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan.

Twiitin seurauksena koululle on satanut ikävää palautetta ja koulun suojaksi otettiin vartija.

Twitterissä moni ilmoitti, ettei aio katsoa ohjelmaa.

Näin ei aio tehdä myöskään Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelä. Hän ei usko, että Huhtasaarelle parhaaseen katseluaikaan annettu puheenvuoro tuo lisäarvoa keskusteluun.

– Ajattelin odottaa että Sohvaperunat tulee ja katsoa sen, Järvelä sanoo.

Ohjelman tuottaja Nora Kajantie puolustaa päätöstä.

– Laura Huhtasaari on kansanedustaja, joka on toiminut kritiikkiä herättäneellä tavalla. Median tehtävä on laittaa hänet siitä koville. Median pitää pystyä haastamaan poliitikkoja ja kyseenalaistamaan heidän toimensa, Kajantie viestii IS:lle.

Yle mainosti jaksoa Twitterissä näin: Lietsoiko poliitikko vihaa lapsia kohtaan? Aivopesevätkö opet kouluissa? Studiossa Laura Huhtasaari.

Muotoilu herätti tyrmistystä. Näinkö opettajien työtä ja ammattitaitoa arvostetaan ja juuri Unescon maailman opettajien päivänä, Twitterissä ihmeteltiin.

Kajantie myöntää, että teksti ei ollut hyvin muotoiltu.

– Olemme tarkempia jatkossa.

Kasvatus- ja opetusjohtaja Järvelä pitää Huhtasaaren twiitistä alkunsa saaneita tapahtumia loistavana opetusmateriaalina medialukutaidon harjoitteluun, yhteiskuntaoppiin ja poliittisen keskustelun ymmärtämiseen.

– Tässä on meille materiaalia pitkäksi aikaa.

Tässä vaiheessa hän toivoo kuitenkin ensisijaisesti työrauhaa kouluille.

Huhtasaari kohdisti kritiikkinsä väärin, Järvelä sanoo. Nuorten kuuluukin olla kyseenalaistavia ja raflaavia, aikuisen taas pitäisi osata olla provosoitumatta.

– Ymmärsin, että twiitin aiheena oli kyseenalaistaa opetuksen objektiivisuus ja väittää, että opettajat aivopesevät. Huhtasaaren olisi pitänyt kohdistaa se minuun eikä suinkaan oppilaisiin ja koulun rehtoriin.

Lue lisää: Opetusministeri tiukkana Huhtasaarelle: ”Vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?