Näin Laura Huhtasaari kommentoi kaupungin tarvetta asettaa vartija ryöpyttämälleen koululle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin Laura Huhtasaari kommentoi kaupungin tarvetta asettaa vartija ryöpyttämälleen koululle

Laura Huhtasaari.

Julkaistu: 2.10.2018 22:17

Tamperelaiskoulu sai viikonloppuna alkaneen kohun seurauksena niin paljon epäasiallista palautetta, että se päätti asettaa koululle vartijan.

Perussuomalaisten kansanedustajan ja varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren hampaisiin joutunut tamperelaiskoulu asetti tiistaina vartijan turvaamaan koulurauhaa.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Tampereen kaupunki päätti toimenpiteestä siksi, että koulu sai viikonloppuna alkaneen kohun seurauksena paljon epäasiallista palautetta.

Lue lisää: Tampereen kaupunki joutui lähettämään vartijan Huhtasaaren ryöpyttämälle koululle – turvallisuuspäällikkö: ”Reagoidaan, jos on tarvetta turvata koulurauhaa

Huhtasaari julkisti Twitter-tilillään kuvan koulun oppilaiden tekemästä julisteesta, jossa on poliitikkojen kuvia ja turvapaikanhakijoita pelastuslautalla. Otsikossa lukee ”Suomeen vai kuoleen”?

Huhtasaari julkaisi sunnuntaina Twitterissä kuvan tamperelaiskoululaisten tekemästä julisteesta, jossa itsekin esiintyy. Huhtasaaren twitter-tilillä on käyty aiheesta vilkasta keskusteltua.

Ilta-Sanomat tavoitti Laura Huhtasaaren kommentoimaan viimeisintä käännettä tiistai-iltana.

Koulu on saanut paljon epäasiallisia viestejä ja niiden johdosta kaupunki päätti asettaa koululle vartijan. Minkälaisia ajatuksia se sinussa herättää?

– Luin siitä ja siellähän oli ollut ihan rauhallista. Hyvä,että koulupäivä on sujunut rauhallisesti, Huhtasaari sanoo.

– Kyllähän koulun on pitänyt tietää, että jos työn laittaa julkiseksi kaikkien nähtäväksi koulun Instagramiin, se saattaa levitä sieltä. Aikuisten pitää pitää huolta siitä, että on joku raja, millaisessa ilmapiirissä töitä tehdään.

Mitä ajattelet siitä, että kaupunki on nähnyt tarvetta vartijalle?

– Jos koululle tulee palautetta, niin onhan se tietenkin hyvä varautua ennalta. Aikuiset ihmiset ymmärtävät sen, että vain aikuisilla on vastuu koulussa, oli kysymys oppilastöistä tai mistä tahansa muusta. Pitää ymmärtää mihin vetää rajat.

– Joku saattaa suuttua töistä, joissa demonisoidaan poliittinen puolue ja demokraattisesti valittuja poliitikkoja. Miltä tuntuisi minun omasta tyttärestäni, jos koulun käytävällä olisi työ, jossa äitiä esitetään massamurhaajana, Huhtasaari sanoo.

Mitä mieltä olet siitä, että koululle on lähetetty paljon epäasiallista palautetta ja suoranaisia törkyviestejä?

– En hyväksy sitä millään lailla. En hyväksy, että minulle lähetetään sellaisia tai minua demonisoidaan. En hyväksy, että kouluille lähetetään törkyviestejä. Kysyä saa, kyseenalaistaa saa. Peräänkuulutan asiallista keskustelua.

Huhtasaari kertoo saaneensa todella paljon palautetta, jossa ollaan huolissaan koulujen harjoittamasta puoluepoliittisesta kasvatuksesta. Huhtasaaren mukaan usea opiskelija on ottanut häneen yhteyttä ja kertonut, kuinka koulujen opettajat lietsovat oppilaita poliitikkoja kohtaan.

– Haluaisin, että voitaisiin keskustella tästä asiasta. Minun viestini on, ettei minkäännäköistä asiatonta palautetta tai uhkauksia hyväksytä. Se on selvä.

Jos sinulla olisi nyt jälkikäteen mahdollisuus jättää tämä oppilaiden työ nostamatta esiin, niin jättäisitkö?

Huhtasaari korostaa, ettei ole julkaissut mitään sellaista, mikä ei olisi ollut julkisesti saatavilla.

– Jos tästä saadaan sellainen lopputulos aikaiseksi, että käydään kriittistä keskustelua siitä, mihin aikuiset vetävät rajoja ja mitä julkaistaan netissä ja koulujen käytävillä. Jos tämä johtaa siihen, että kouluissa käsitellään neutraalisti kaikkia poliittisia puolueita ja siellä ei anneta puoluepoliittista kasvatusta, niin sitten tämä oli hyvä asia.

– Jos lopputulos on se, että perussuomalainen on taas syyllinen, kun kehtasikin nostaa asian esiin, niin eihän se sitten kannattanut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?