Miksi Ilveksen faneja kuljettanut M/S Tampere törmäsi yöllä karille? Poliisi selvittää tapahtumien kulkua - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Miksi Ilveksen faneja kuljettanut M/S Tampere törmäsi yöllä karille? Poliisi selvittää tapahtumien kulkua

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä öisen vesiliikenneonnettomuuden aiheutti.

Pirkanmaan pelastuslaitos julkaisi kuvia Vanajavedelle jumiin jääneen aluksen pelastusoperaatiosta.

30.9.2018 13:33

Sisävesialus M/S Tampere ajoi karille myöhään lauantaina Akaan Vanajavedellä. Pelastuslaitos sai hälytyksen vesiliikenneonnettomuudesta lauantaiyönä puoli kahdentoista tienoilla.

Ilta-Sanomat kirjoitti aiemmin, että M/S Tampere oli onnettomuushetkellä matkalla Hämeenlinnasta Tampereelle mukanaan jääkiekkojoukkue Ilveksen faneja, jotka olivat palaamassa HPK:ta vastaan pelatusta ottelusta.

Lue lisää: Ilves-fanien pelireissu päättyi karille – laivan kyydissä ollut Pirjo kertoo öisestä törmäyksestä – ”Yhtäkkiä tömähti”

Jumusensalmen länsipuolella kivikkoon keulastaan kiinni jääneen laivan matkustajat ja miehistön jäsenistöä evakuoitiin yöllä useilla veneillä Viialan satamaan.

IS:n lukija kuvasi rannasta M/S Tampereen pelastusoperaation.

Rikoskomisario Juha Myllymäki Sisä-Suomen poliisilaitokselta sanoo, että aluksen kyydissä oli 20 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä, joista kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

– Alustavien tietojen mukaan siinä on tuo alus mennyt pois normaalilta reitiltään ja osunut sitten kiveen jääden siihen kiinni, Myllymäki kuvailee.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä onnettomuuden aiheutti. Myllymäki kertoo poliisin tutkivan tapahtumien kulkua ja onnettomuuden syytä.

– Nyt asiaa lähdetään selvittämään puhutuksilla ja kuulusteluilla. Että mikä siinä on ollut tilanne ja mitä on tapahtunut.

Myllymäen mukaan tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

– Tästä on kirjattu tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantaminen, eli nyt lähdetään tutkimaan sitä, että onko siinä riittävän huolellisesti, varovaisuutta noudattaen hoidettu sitä asiaa.

Alkoholilla ei epäillä olleen osuutta tapahtuneeseen.

– Nämä henkilöt, jotka ovat olleet vastuussa aluksen kuljettamisesta on puhallutettu, ja nollaa on näyttänyt, hän lisää.

Myllymäen tämänhetkisten tietojen mukaan alusta ei ole toistaiseksi saatu irrotettua, ja aluksen kunto on selvityksen alla.

– Sitä on yritetty irrottaa aamupäivästä lähtien, mutta nähdäkseni sitä ei ole toistaiseksi saatu sieltä pois.

Vuonna 1957 rakennettu M/S Tampere on tätä nykyä ravintolalaivana toimiva sisävesialus, jonka suurin sallittu matkustajamäärä on 180 henkilöä. Aluksella on myös yksityiskäyttöön vuokrattava kokoustila.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?