Ravintolalaiva M/S Tampere rysäytti karille Pyhäjärvellä – ”Tukevasti kiinni kivikolla” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ravintolalaiva M/S Tampere rysäytti karille Pyhäjärvellä – ”Tukevasti kiinni kivikolla”

Pelastuslaitoksen mukaan henkilövahinkoja ei ole sattunut.

30.9.2018 0:22

Sisävesilaiva M/S Tampere ajoi karille myöhään lauantai-iltana Akaalla Pyhäjärvellä. Pelastuslaitos sai hälytyksen vesiliikenneonnettomuudesta lauantai-iltana puoli kahdentoista jälkeen.

– 30-metrinen alus M/S Tampere on ajautunut karikolle, ja on tukevasti kiinni keulastaan kivikolla, kuvaili päivystävä palomestari Matti Willman.

Aluksen kyydissä oli 19 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Pelastuslaitoksen mukaan henkilövahingoilta vältyttiin.

– Matkustajat ja melkein kaikki miehistön jäsenet on saatu evakuoitua mantereelle pois laivasta. Nyt heitä siirretään linja-autokyydityksellä kohti Tamperetta, kertoi päivystävä päällikkö Jari Nieminen STT:lle kello yhden jälkeen yöllä.

Viialan satamaan hälytettiin ambulansseja ottamaan vastaan evakuoituja matkustajia.

Onnettomuuden syy epäselvä

Hämeenlinnasta Tampereelle matkannut laiva oli jostain syystä ajautunut pois reitiltään kapean Jumusensalmen länsipuolella. Poliisi selvittää tapahtumien syytä.

Päivystävä palomestari Matti Willman kertoi aiemmin illalla, että olosuhteet järvellä ovat hankalat pimeyden ja melko kovan tuulen takia.

Pelastuslaitoksen mukaan aluksen kohtalo on epäselvä.

– Laiva ei ilmeisesti vuoda. Sukeltajat ryhtyvät evakuointioperaation jälkeen tarkastamaan, mikä tilanne siellä pohjassa on.

Vuonna 1957 rakennettu M/S Tampere on nykyisin ravintolalaivana toimiva sisävesialus, jonka suurin sallittu matkustajamäärä on 180 henkilöä. Aluksella on myös yksityiskäyttöön vuokrattava kokoustila.

Laivan verkkosivujen mukaan risteilijää on entisöity vuosina 2001, 2014 ja 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?