Ilmakuvat paljastavat: tällaisia saaria Airiston Helmi omistaa – yksi on aivan armeijan saaren vieressä

Airiston Helmi omistaa useita kiinteistöjä ja kokonaisia saaria, joille on rakennettu päteviä mökkejä.


28.9.2018 14:44

Viime viikonloppuna Keskusrikospoliisin hampaisiin joutuneen Airiston Helmen yhteydessä on puhuttu paljon sen lukuisista omistuksista Turun saaristossa.

Näkyvimmät omistukset ovat olleet Ybbersnäsissä sijaitseva 400-neliöinen omakotitalo ja Säkkiluodolla sijaitsevat mökit.

Lue lisää: Naapurit ihmettelevät Airiston Helmen Säkkiluodon kiinteistöjen käyttötarkoitusta: ”Valot saattavat palaa yötä päivää”

Airiston Helmi omistaa kiinteistöjä kaikkiaan noin kymmenessä eri paikassa.

Esimerkiksi Korppoon pohjoispuolella, pienen venematkan päässä sijaitseva Lilla Segellot on saari, jonka Airiston Helmi omistaa kokonaan.

Saarella on kaksi identtistä mökkiä, joista löytyy majoitustilat 4–8 hengelle. Mökin viikkovuokraan sisältyy kymmenen säkkiä polttopuita, mutta saarella on myös aggregaatti.

Lilla Segellotilla on myös selvästi erottuva helikopterikenttä.

Airiston Helmi on rakentanut Lill Segellotille näyttävän laiturin ja lipputangon.

Saaren erikoisuutena on se, että saari sijaitsee vain kivenheiton päässä Högön saaresta, joka on puolustusvoimien omistuksessa.

Lilla Segellotilta koilliseen sijaitsee piskuinen Lill Appelholm. Saaren keskellä, metsän suojissa on todella matala rakennus, jota on vaikea havaita mereltä. Merelle saarelta pilkistää lähinnä laituri.

Saaren IS:lle kuvannut Tatu Lertola kertoo, että saarelle tulee sähköä merikaapelia pitkin.

Lill Appelholm.

Lill Appelholmilta itään sijaitseva Getgrund on sekin varsin pieni saari. Lertola kertoo ihmetelleensä, miten niin pieneen saareen on saanut rakentaa niin paljon. Ilmakuvassa saaressa näkyy helikopterikenttä ja kolme laituria.

Saaressa on kaksi rakennusta: keittiön, olohuoneen, saunan ja suihkutilat käsittävä päärakennus sekä viisi kahden hengen huonetta käsittävä majoitusrakennus. Lisäksi saarelta löytyy grillikatos ja ulkopaljut.

Saaria kuvannut Tatu Lertola kertoo, että saarilla oli hiljaista. Ainoastaan muutamat riistakamerat ja vartiointiliikkeiden kyltit kiinnittivät hänen huomionsa.

Airiston Helmen omistuksessa oleva Getgrund.

Rakennuksissa oli pääasiassa sälekaihtimet kiinni, eikä siellä näkynyt ristin sielua. Hieman ankea tunnelma, Lertola kuvailee.

– Mökit ovat kyllä hyvin varusteltuja, mutta ei luksushuviloita huikealla näköalalla. Hyvin varusteltuja, toimivia ja hyväkuntoisia mökkejä.

– Varsinkin Lilla Appelholmissa ollaan ihan metsän siimeksessä. Sinne olisi helppo kadota viikoksi, Lertola jatkaa.

Airiston Helmen omistuksessa oleva rantakiinteistö Prostvik Resort Paraisten Nauvossa 26. syyskuuta 2018. Rannalla on muun muassa paljuja ja holvisauna.

Airiston Helmen omistuksessa olevan rantakiinteistön Prostvik Resortin paljut kallion laella Paraisten Nauvossa 26. syyskuuta 2018. Airiston Helmen Prostvikin huvilakohteeseen piti tulla keskiviikkona kohdetta välittävän Strandbo Groupin mukaan matkailijoita, mutta vieraille järjestettiin toinen kohde, koska Airiston Helmeltä ei ole vastattu viime viikonlopun poliisioperaation jälkeen puhelimeen.

Lue lisää: Kartta osoittaa: Airiston Helmen kiinteistöt sijaitsevat hyvin lähellä Saaristomeren tärkeitä, vedenalaisia datakaapeleita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?