Myrskypuuskat repivät puita ja riistivät sähköt tuhansilta suomalaisilta – rintama siirtyy syvemmälle maahan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Myrskypuuskat repivät puita ja riistivät sähköt tuhansilta suomalaisilta – rintama siirtyy syvemmälle maahan

Vaasa-Kuopio linjan eteläpuoli on tänään keskipäivällä hyvin tuulinen.

27.9.2018 7:35

Länsi-Suomessa viime yönä puita kaatanut ja sähköjä katkonut myrskytuuli siirtyy aamu- ja keskipäivän aikana Etelä- ja Itä-Suomeen.

– Myrskypuuskat liikkuvat ennusteen mukaan lännestä etelään ja itään noin kello 12 ja 13 välillä, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine.

  • Olitko paikalla myrskyn riehuessa? Lähetä kuva tai video WhatsApp-viestinä numeroon 0406609019 tai sähköpostilla videot@iltasanomat.fi.

  • Kuvia voit lähettää myös viestinä IS:n numeroon 13456.

  • Voit myös lähettää kuvia IS:n nettilomakkeen kautta.

Myrskytuuli puhalsi Rauman Kylmäpihlajan mittauspisteellä yöllä 25,5 metriä sekunnissa. Lyhytaikaiset myrskypuuskat puhaltavat tänään päivällä arviolta 20–22 metriä sekunnissa.

Lue lisää: Tuhannet ovat vailla sähköä länsirannikolla

Vesillä liikkuminen on tällä säällä riskialtista.

– Ruotsinlaivoilla ei ole avomerellä ongelmaa, mutta satamasta lähdössä tai sinne pääsemisessä voi tulla ongelmia. Pienempien veneiden ei kannata lähteä vesille ollenkaan, Roine sanoo.

Syysmyrsky Suomenlahdella keskiviikkona 26. syyskuuta 2018.­

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan sähköttömiä kotitalouksia oli puoli neljän aikaan yöllä yli 14 000. Eniten sähköttömiä asiakkaita oli länsirannikolla Porissa, Eurajoella, Kristiinankaupungissa ja Merikarvialla.

Sähkökatkoista kuitenkin kärsitään laajasti myös Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Myös esimerkiksi Kouvolassa sadat asiakkaat ovat vailla sähköä.

– Tällaiset myrskypuuskat aiheuttavat sisämaassa metsien kaatumista ja sähkökatkoja. Niitäkin voi olla luvassa tänään Etelä- ja Keski-Suomessa aina Vaasa-Kuopio -linjaa myöten, meteorologi Kristian Roine sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?