Venäjän pääministeriltä kysyttiin Airiston Helmen rikostutkinnasta ja saariston helikopterikentistä – Medvedeviltä ytimekäs vastaus

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev vastasi kysymyksiin yhteisessä tiedotustilaisuudessa kollega Juha Sipilän kanssa.

26.9.2018 18:27

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev saapui tiistaina sateiseen Helsinkiin. Medvedev ja pääministeri Juha Sipilä (kesk) tapasivat Helsingissä, Smolnassa.

Turun saaristoon tehty massiivinen kotietsintä ja sen kohteena olleen yrityksen Venäjä-kytkös nousi toimittajien kysymyksissä.

Pääministereiltä kysyttiin, saattaisiko Venäjä konfliktitilanteessa käyttää sotilaallisesti hyväkseen Turun saaristoon rakennettuja helikopterikenttiä. Lisäksi pääministereiltä kysyttiin, miten Venäjä voisi auttaa Airiston Helmen talousrikostutkinnassa.

– Rikostutkimus, joka suoritetaan Suomessa, se on Suomen asia. Suomi on suvereeni valtio. Se on Suomen sisäinen asia. Jos on kyseessä on rikoksen epäily, niin rahanpesu on rikos myös Venäjän lainsäädännössä. Jos Suomen puolelta tulee pyyntö avusta, siihen suostutaan. Kun kyseessä on epäiltynä myös Venäjän kansalainen, hänelle voidaan antaa myös konsuliapua, Medvedev vastasi suomalaistoimittajien muotoilemaan ja Ylen esittämään kysymykseen.

– En tiedä kenen sairaassa mielessä helikopterikenttien käyttö olisi syntynyt, Medvedev kommentoi

Suomen ja Venäjän pääministereiden oli venäläisten mediatietojen mukaan määrä keskustella Helsingissä ”kaupallis-taloudellisesta, tieteellis-teknisestä sekä humanitaaris-kulttuurisesta yhteistyöstä”.

Lue lisää: Pääkirjoitus: Sinisilmäisyys ei sovi maakauppoihin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?