Yksinäinen susi nähty Siilinjärvellä – Poliisi: ”Liikkuu ihmisasutuksen keskellä hankkiakseen helppoa ravintoa”

Viimeisimmät havainnot sudesta ovat tiistai-illalta läheltä Siilinjärven Ahmon koulua, Pohjois-Savossa.

Susi on kuvattu Ähtärin eläinpuistossa.

25.9.2018 21:58

Viimeisen vuorokauden aikana poliisi on saanut useita ilmoituksia Siilinjärven taajamassa liikkuvasta yksinäisestä sudesta. Viimeisimmät havainnot ovat tiistai-illalta läheltä Ahmon koulua.

– Eläin liikkuu keskellä rakennettua ympäristöä varsin pelottomasti, mutta toistaiseksi sen ei tiedetä aiheuttaneen koti- tai tuotantoeläinvahinkoja tai yrittäneen lähestyä ihmisiä, Itä-Suomen poliisilaitos kertoo Facebook-sivuillaan.

– Tiistaina on tullut kolme eri tehtäväilmoitusta sudesta. Ensimmäinen niistä tuli hieman ennen kelloa kahta iltapäivällä, vanhempi konstaapeli Juuso Koikkalainen Itä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kertoo.

Lue lisää: Susinaaras lopetettiin Rengossa – ”Se lähestyi koiria ulkoiluttavia ihmisiä”

Sudelle epätyypillistä käyttäytymistä

Suden liikkuminen keskellä asutusta on Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan suurpedolle epätyypillistä ja sen vuoksi poliisi antaa alueen asukkaille seuraavat ohjeet.

– Jos teet Siilinjärven taajamassa havaintoja sudesta, ilmoita asiasta viipymättä poliisille yleiseen hätänumeroon 112. Kotieläimet kannattaa ottaa sisälle, koska eläin todennäköisesti liikkuu ihmisasutuksen keskellä hankkiakseen helppoa ravintoa. Eläintä ei pidä yrittää lähestyä.

– Poliisi pyytää tietoja eläimen liikkeistä, jotta se pystyy yhdessä Siilinjärven suurriistavirka-apu -toimijoiden kanssa kohdentamaan toimenpiteitä eläimeen, Itä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskus neuvoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?