Kotimaa

Ilkka Kanerva Ylellä Airiston Helmestä: ”Siellä operoidaan veden pinnalla, pinnan alapuolella ja kiinteistöjen kautta”

Julkaistu: , Päivitetty:

Turvallisuuspolitiikka
Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva valotti Ylen Ykkösaamussa Suomen saaristoalueen turvallisuuspoliittisia riskejä.
– Siellä operoidaan merellä veden pinnalla, operoidaan veden pinnan alapuolella ja sitten operoidaan maakiinteistöjen kautta. Näiden yhteenlaskettu summa ei ole kovin miellyttävää katsottavaa, sanoo eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) Ylelle.

Näin Kanerva vastasi toimittajan kysymykseen, voitaisiinko Airiston Helmen omistamia kiinteistöjä käyttää maihinnousupaikkana.

Kanerva vieraili aamulla Ylen Ykkösaamussa, jossa käsiteltiin krp:n suuroperaatiota Paraisten Airistolla ja sen mahdollista vaikutusta Suomen puolustukseen.

Kanerva ei puolustusvaliokunnan puheenjohtajana yksilöinyt lähetyksessä tarkemmin, mikä taho tai maa alueella operoisi eikä sitä, millaisia keinoja olisi käytössä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

KRP epäilee: Airiston Helmen oikea tarkoitus paljastui – tästä poikkeuksellisessa tutkinnassa on kyse

– Minulla ei ole luvan kanssa edellytyksiä lähteä puhumaan, mitkä ovat ne konkreettiset riskit, joita siellä ilmenee, hän totesi.

–Tiedän aika hyvin, missä siellä oikeasti mennään, Kanerva totesi.

Krp on kertonut, että kohteena ollutta Airiston Helmeä epäillään rahanpesuyhtiöksi, jonka ainoa tarkoitus on ollut muuttaa ulkomailla rikollisesti hankitut varat lailliseksi suomalaiseksi kiinteistöomaisuudeksi.