Kokoomuksen puoluesihteeri eroaa Helsingin Suomalaisen Klubin jäsenyydestä, jos naisia ei oteta mukaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kokoomuksen puoluesihteeri eroaa Helsingin Suomalaisen Klubin jäsenyydestä, jos naisia ei oteta mukaan

Janne Pesosen mielestä vain miehille suunnatut kerhot ovat aikansa eläneitä.

Janne Pesonen.

24.9.2018 13:17

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen aikoo erota Helsingin Suomalaisen Klubin jäsenyydestä, jos yhdistys ei hyväksy jäsenikseen naisia.

Pesonen kertoo STT:lle, että eroaa Klubista, jos yhdistys ei marraskuussa muuta sääntöjään siten, että myös naiset kelpuutetaan mukaan.

Suomalainen Klubi toimii samassa kiinteistössä kokoomuksen puoluetoimiston kanssa ja yhdistykseen kuuluu kokoomuksen johtomiehiä.

Pesonen huomauttaa, että vain miehille suunnatut ”kerhot” eivät ole enää tätä päivää.

Helsingin Suomalaisella Klubilla ei näillä näkymin ole suunnitteilla jäsenyysehtojen muutosta. Puheenjohtaja Matti Viljanen sanoo, että naisten jäsenyyden suhteen tuskin tapahtuu mitään, sillä jäsenyyden sallimiseksi ei ole toistaiseksi suunnitelmia.

– Tämä on sen luokan kulttuurimuutoksen kysymys, että pitää hiljaa ja rauhassa kuulostella, mitä jäsenkunta miettii. Ei voi tehdä toimia, joilla aiheutetaan riitaa jäsenkunnan välille; sopua pitää rakentaa. Koska on yli 140 vuotta eletty, ei kai tämä asia yhteen hetkeen kaadu. Ollaan rauhallisia ja eletään niin kuin järjestömme on elänyt tähänkin asti.

Viljanen huomauttaa, että Suomi on vapaa maa, mihin voi perustaa monenlaisia yhdistyksiä.

– Voi rakentaa sellaiset olosuhteet, joissa kukin jaksaa olla ja viihtyä, jos ei meillä viihdy. En näe, että meillä olisi jokin paniikki.

Puheenjohtaja Viljanen ei kerro suoraan omaa kantaansa kysymykseen.

– Kuuntelen lähinnä oman vaimon mielipidettä, ja hän ei ole toistaiseksi ilmaissut haluaan. Ei ole ainakaan kotona minkäänlaista painostusta ollut asian suhteen, Viljanen nauraa.

Helsingin Suomalainen Klubi perustettiin vuonna 1876.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?