KRP:n suuroperaatio jatkuu: Kolmas henkilö otettu kiinni - Kotimaa - Ilta-Sanomat

KRP:n suuroperaatio jatkuu: Kolmas henkilö otettu kiinni

Viranomaiset ovat suorittaneet laajoja kotietsintöjä Turun saaristossa.

23.9.2018 8:23 | Päivitetty 23.9.2018 9:25
  • Keskusrikospoliisi (krp) tutkii talousrikosvyyhtiä, jossa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä.

  • Tutkinnan kohteena oleva yritys on IS:n tietojen mukaan vuonna 2007 perustettu Airiston Helmi Oy.

  • Krp on tehnyt lauantain aikana kotietsintöjä yrityksen tiloihin Turun saaristossa. Kolme ihmistä on otettu kiinni.

Keskusrikospoliisi (KRP) on ottanut yhteensä kolme henkilöä kiinni liittyen Varsinais-Suomessa tehtäviin kotietsintöihin, KRP tiedottaa. Kaikkiaan seitsemää henkilöä on kuulusteltu. Kuulusteluja on tehty Turussa. Lauantaina kuulusteltujen joukossa on KRP:n mukaan useamman kuin yhden maan kansalaisia.

– Kuulustelut ovat sujuneet hyvin ja etsinnät suunnitelmien mukaan. Tämän päivän kohteissa keskitymme erityisesti selvittämään pimeän työvoiman käyttöä rakentamisessa, rikostarkastaja Markku Ranta-aho sanoo KRP:n tiedotteessa.

KRP tekee yhdessä Verohallinnon kanssa talousrikostutkintaa. Suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan edestä. Yhtiön epäillään myös käyttäneen pimeää työvoimaa sen kiinteistöjen rakentamisessa.

– Siihen haetaan nyt selvitystä, että miten pitkään sitä (pimeää työvoimaa) on käytetty. Nyt etsinnässä löydettävät asiakirjat toivottavasti paljastavat laajuuden ja keston paremmin, Ranta-aho sanoo IS:lle.

Lue lisää: KRP:n suuretsintöjen kohteena oleva yritys tehnyt toistuvaa tappiota – ostanut Puolustusvoimien kalustoa huutokaupoista

Esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta. Ranta-ahon mukaan kaikki epäiltyinä olevat henkilöt liittyvät tavalla tai toisella yhteen ja samaan yritykseen.

Kotietsinnät Turun saaristossa jatkuvat vielä tänään sunnuntaina. Rikostarkastaja uskoo, että etsinnät saadaan tänään valmiiksi. Viranomaiset jatkavat etsintöjä samalla kokoonpanolla kuin lauantaina, rikostarkastaja kertoo.

– Kaiken kaikkiaan operaatio on sujunut hyvin ja kitkatta, tässä ei ole ollut mitään yllättäviä piirteitä, Ranta-aho sanoo.

– Tietysti jos jotakin on, olemme valmiita jatkamaan, mutta näyttää siltä, että tämä päivä meille ehkä riittäisi.

Alueella on edelleen voimassa lentokielto.

Lue lisää: Tällainen yritys on KRP:n suuroperaation kohteena – yritys aiheutti kohua maakaupoillaan

Juttua päivitetty kello 9:25. Lisätty KRP:n rikostarkastajan kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?