KRP:n suuretsintöjen kohteena oleva yritys tehnyt toistuvaa tappiota – ostanut Puolustusvoimien kalustoa huutokaupoista

Poistohuutokaupoista ostetut armeijan alukset näkyvät satelliittikuvissa.

22.9.2018 20:14

Jos keskusrikospoliisin tekemät tänään tekemät kotietsinnät tuntuivat epätyypillisiltä, niin epätyypillinen on myös yritys, jonka tiloihin kotietsinnät tehtiin.

Lue lisää: Tällainen yritys on KRP:n suuroperaation kohteena – yritys aiheutti kohua maakaupoillaan

Airiston Helmi Oy on herättänyt ihmetystä vuosikaudet paitsi tekemiensä maakauppojen vuoksi, myös muiden ostosten takia.

Uusi Suomi kertoi vuonna 2015, kuinka yritys oli ostanut Puolustusvoimien poistohuutokaupoista muun muassa Kampela-luokan kuljetuslautan, jonka kannella mahtuu kuljettamaan raskasta ajokalustoakin.

Hankintoja ei ole yritetty peitellä. Yrityksen tontille vietyjä aluksia on pystynyt tarkastelemaan muun muassa Google Mapsin satelliittikuvista.

Rökäletappiota vuodesta toiseen

Kaupparekisterin mukaan vuonna 2007 perustetun Airiston Helmen toimialana on matkailu- ja majoituspalvelut sekä kiinteistöjen omistaminen ja vuokraus.

Lue lisää: KRP kertoo saariston jättioperaatiosta: Kaikki epäillyt liittyvät yhteen yritykseen, kotietsinnät jatkuvat huomenna

Liiketoiminta ei ole ainakaan tilinpäätösten valossa ollut kannattavaa, sillä yhtiö on tehnyt rökelätappiota vuosi toisensa perään.

Vuonna 2015 tappiota tuli 430 000 euroa, vuonna 2016 lähes 650 000 euroa ja viime vuonna 316 000 euroa – kolmessa vuodessa siis lähes 1,4 miljoonaa euroa.

Muutama vuosi sitten yhtiön vastuuhenkilöinä oli venäläisiä henkilöitä, mutta vuodesta 2016 eteenpäin firman vastuuhenkilöiksi on merkitty on nimetty 63-vuotias italialaismies ja 46-vuotias Paraisilla asuva nainen.

KRP on kuulustellut tänään seitsemää henkilöä ja ottanut kiinni kaksi, mutta IS:n tiedossa ei ole, ovatko yrityksen vastuuhenkilön sen paremmin kuulusteltujen tai kiinniotettujenkaan joukossa.

Lue lisää: Tällainen yritys on KRP:n suuroperaation kohteena – yritys aiheutti kohua maakaupoillaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?