Kotimaa

Myrsky lähestyy Suomea, Ilmatieteen laitos julkaisi joukon varoituksia – katso, miten tuulet pyyhkivät

Julkaistu: , Päivitetty:

Sää
Ilmatieteen laitos on antanut suureen osaan maata lauantaille varoituksen vaarallisesta tuulesta. Syysmyrsky lipuu Suomeen lauantaiksi.
Tuulinen ja sateinen syysmyrsky saapuu Suomeen huomenna lauantaina.

Ilmatieteen laitos on antanut verkkosivuillaan tuulivaroituksia lauantaille. Vaarallisen tuulen varoitus on annettu maan länsipuoliskolle Etelä-Suomesta Pohjois-Pohjanmaalle saakka. Maan itäpuoliskolle ja Lappiin on annettu lauantaille varoitus mahdollisesti vaarallisesta tuulesta Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.

Maalle ja merelle annettujen tuulivaroitusten lisäksi ilmatieteen laitos on antanut myös aallokkovaroituksen valtaosalle Suomen merialueista.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin sanoo, että lännestä lähestyvä melko voimakas matalapaine ja siihen liittyvä kylmä rintama pyyhkii Suomen yli lauantaina aamun ja aamupäivän aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Varsinkin maan länsiosissa ja Pohjois-Pohjanmaan suunnalla tuuli on voimakasta. Mutta päivä on hyvin tuulinen ihan koko maassa. Sisämaassa puuskat ovat voimakkaimpia aamupäivästä lähtien ja heikkenevät iltaa kohtia.Solinin mukaan tuulenpuuskat voivat olla sisämaassa jopa 20 metriä sekunnissa.

– Kun tuuli on voimakasta, niin kyllä se aiheuttaa jonkun verran vahinkoa. Kyllä siinä voivat puut kaatua sähkölinjojen päälle, Solin pohtii.

Läntisille merialueille on annettu tuulivaroitus myrskylukemista, yli 21 metriä sekunnissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Merialuilla on myrskyä. Kyllä siellä keikuttaa. Jos tietää olevansa herkkä pahoinvoinnille, niin voi miettiä, että pystyykö laivalla olemaan.

Vaikka jo huomenna myrskyää, on perjantai sekä lauantain vastainen yö vielä lämmin. Etelässä asteet ovat päivällä parinkympin tienoilla.

– On sillä lailla erityinen tilanne, että yölämpötila on hyvinkin korkea, maan etelä- ja keskiosissa ollaan viidentoista asteen tuntumassa tai jopa sen yläpuolella.

Kylmä rintama viilettää kuitenkin jo lauantaiaamun ja aamupäivän aikana Suomen yli. Viikonloppuna viilenee, mutta sään povataan kylmenevän entisestään tulevan viikon alkaessa.

– Kyllä se merkittävästi kylmenee siitä, mitä nyt on ollut. Syksy saapuu. Lauantaina etelässä on noin viittätoista astetta. Maanantaina etelä- ja keskiosissa voisi olla noin 10–15 astetta ja pohjoisessa noin viidestä kymmeneen astetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt