Bussi kynti ojaa ja pysähtyi pylvääseen Vantaalla, kyydissä 7 matkustajaa – ”Onni matkassa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Bussi kynti ojaa ja pysähtyi pylvääseen Vantaalla, kyydissä 7 matkustajaa – ”Onni matkassa”

Matkustajat eivät loukkaantuneet onnettomuudessa, mutta kuljettaja vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Bussi kaatoi mennessään useita puita ja sähköpylvään.

20.9.2018 1:48

Paikallisliikenteen bussissa olleet matkustajat selvisivät pienillä kolhuilla Vantaan Tammistossa ennen puolta kahtatoista keskiviikkoiltana tapahtuneesta rytäkästä.

Pelastuslaitoksen mukaan Hagelstamintietä matkannen bussin kuljettaja oli syystä tai toisesta menettänyt auton hallinnan sillä seurauksella, että se oli törmännyt tien varressa olleisiin puihin ja sähköpylvääseen.

– Linja-auto pysähtyi sitten siihen. Kyydissä oli kaikkiaan seitsemän matkustajaa, jotka tarkastettiin pelastuslaitoksen toimesta, mutta tarvetta sairaalakäyntiin ei ollut. Kuljettaja sen sijaan vietiin sairaalaan tarkastettavaksi, kertoo päivystävä palomestari Juha Virolainen.

Paikalla käyneen Ilta-Sanomien kuvaajan mukaan tilanne näytti aika pahalta, sillä bussi oli kyntänyt tien piennarta ainakin sadan metrin matkan, ja vienyt mukanaan useita puita ennen pysähtymistään tien toiselle puolelle. Paikalta otetuista valokuvista näkyy, kuinka bussin tuulilasi on vaurioitunut tilanteessa.

Onnettomuuteen joutunut bussi ajaa 615-numerolla Helsingin Rautatientorilta Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Virolaisen mukaa mikään ei viittaa siihen, että bussi olisi ajanut tilanteessa ylinopeutta.

– Tässä on ollut onni onnettomuudessa, että taajamanopeuksia on noudatettu, ja linja-auto on ajanut maksimissaan 30-40 kilometriä tunnissa. Vahingot ovat olleet hyvin pieniä.

Virolaisen mukaan liikenne onnettomuuspaikalla oli illalla hyvin vähäistä, joten suurta haittaa liikenteelle ei tullut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?