Kotimaa

IL: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä

Julkaistu:

Jani Toivolan mukaan Riihimäellä oleva asunto on hänen käytössään
Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) nostaa eduskunnalta korotettua kulukorvausta Riihimäellä olevasta asunnosta, vaikka hän asuu todellisuudessa Helsingissä, kertoo Iltalehti.

Toivola ilmoitti maaliskuussa 2016 eduskunnan hallinto- ja palveluosastolle asuvansa vakituisesti Riihimäellä, yli 30 kilometrin päässä eduskuntatalosta. Tämän perusteella hänelle on maksettu korotettua kulukorvausta 1 315,75 euroa kuukaudessa. Ero normaaliin kulukorvaukseen on 328,94 euroa.

Artikkelin videolla käydään tiivistetysti läpi Jani Toivolan tausta ja tuoreimmat uutiset koskien Toivolan taksimatkoja ja asuntoa Riihimäellä.

Iltalehden mukaan Toivola ei oikeasti asu vakituisesti asunnossa, jonka hän omistaa Riihimäen varuskunta-alueella. Iltalehden haastatteleman kiinteistönvälittäjän mukaan asuntoa on yritetty myydä jo parisen vuotta ja se on tyhjillään. Myös naapurit kertoivat, ettei Toivola ole asunut talossa ainakaan pariin vuoteen.

Lue lisää: Jani Toivola selittää uudessa blogikirjoituksessaan mojovaa 22 000 euron taksilaskua: ”Olen tehnyt sen valinnan ja seison sen takana”

Toivola on julkisuudessa kertonut asuvansa tyttärensä kanssa Helsingissä. Maanantaina hän kertoi Iltalehdelle sähköpostitse, ettei ole halunnut haastatteluissa nostaa esille Riihimäen-kotiaan vaan on sanonut vain asuvansa Helsingissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen tällä pyrkinyt vain rajaamaan yksityisyyttäni julkisuudessa, Toivola sanoi.

Toivola vakuutti, että hänen ja hänen tyttärensä virallinen pysyvä osoite on yhä Riihimäellä. Hän katsoo toimineensa niin kuin pitääkin.

– Tilanne ei siis ole muuttunut. Luovuin tuolloin 2016 vuokralaisesta ja otin kodin omaan käyttöömme. Samaan aikaan meillä on ollut virallinen väliaikainen osoite Helsingissä ja tätä myöten toinen koti Helsingissä.

Maanantaina Iltalehti uutisoi Toivolan taksiajoista. Toivola on käyttänyt eduskunnan taksikorttia tämän vaalikauden aikana yhteensä 1 039 kertaa. Taksimatkat ovat maksaneet 22 000 euroa. Kansanedustajat saavat käyttää taksia pääkaupunkiseudulla käytännössä rajattomasti, kunhan yksittäinen matka ei maksa yli 70 euroa.