Jani Toivola selittää uudessa blogikirjoituksessaan mojovaa 22 000 euron taksilaskua: ”Olen tehnyt sen valinnan ja seison sen takana” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jani Toivola selittää uudessa blogikirjoituksessaan mojovaa 22 000 euron taksilaskua: ”Olen tehnyt sen valinnan ja seison sen takana”

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola selittää uudessa blogitekstissään taksilaskujen taustaa. Iltalehden uutisen mukaan Toivola on vinguttanut eduskunnan taksikorttia 1039 kertaa tällä vaalikaudella.

Jani Toivola kuvattuna vuonna 2016.

17.9.2018 18:46

Jani Toivolan taksimatkat ovat maksaneet veronmaksajille yhteensä jo 22 000 euroa tällä vaalikaudella, kertoi Iltalehti selvityksessään.

Toivola on ajanut taksilla 1039 kertaa, yhteensä 6 200 kilometriä.

Jani Toivola avaa uudessa blogikirjoituksessaan mojovan taksilaskun taustoja.

– Käyttämällä taksia pystyn olemaan läsnä mahdollisimman monessa paikassa ja tehokkaasti. Olen tehnyt sen valinnan ja seison sen takana. Pelkkä yksi luku sinällään kertoo vielä hyvin vähän siitä, miten suoriudun työstäni, hän selittää kirjoituksessaan.

Hän toteaa, että kansanedustajia saa ehdottomasti haastaa ja hän toivookin keskustelua. Toivolan omaan silmään taksimatkojen laskeminen on kuitenkin ”ohut tapa” kriittisesti haastaa sitä työtä, mitä kansanedustajat tekevät.

– Olisin valmis käymään median kautta kriittistäkin keskustelua siitä, mitä kansanedustajan työn tulisi olla ja mihin minun tulisi aikani ja voimavarani käyttää. Minua ja meitä saa ehdottomasti haastaa. Oikeastaan toivonkin sitä. Haastaminen tekee tehdyn työn näkyväksi ja antaa myös mahdollisuuden peilata omia valintoja.

Toivola toteaa kirjoituksessaan, että kansanedustajan tehtäväkenttä on laaja, ja odotuksia tulee monelta suunnalta. Hän itse kokee tärkeäksi olla monessa mukana.

Hän selittää, että taksilla ajamisen ansiosta hän ehtii useampaan paikkaan. Hän kertoo käyneensä tällä kaudella puhumassa yli 100 koulussa, ja vetänyt rohkeuteen, vaikuttamiseen ja itsensä ilmaisuun liittyviä työpajoja.

– Katson, että taksi on väline minulle tehdä tätä työtä. Taksin avulla pystyn useammin sanomaan ein sijaan kyllä. Tunnin tyhjä lovi keskipäivällä mahdollistaa vaikka kouluvierailun, jos menen sinne taksilla. Tämä on valinta, jonka olen halunnut tehdä. Se on tapa priorisoida ja painottaa tiettyjä asioita ja arvoja työssäni. Tiedot taksin käytöstä ovat julkisia ja olen tämän aina tiennyt taksia käyttäessäni, hän kirjoittaa blogissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?