Kotimaa

Turun kaupunkikuvaan suunnitteilla iso muutos – Legendaarinen Hamburger Börs halutaan purkaa

Julkaistu:

Turku
Rakennuksen omistavan LähiTapiolan mukaan purkaminen tulisi vain hieman kalliimaksi kuin täysi remontti, kertoo Turun Sanomat.
Turun ydinkeskustan kaupunkikuvaan on suunnitteilla suuri muutos, sillä legendaarisen Hamburger Börs -hotellikiinteistön omistaja LähiTapiola tahtoo purkaa rakennuksen ja rakentaa tilalle uuden hotellin.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Åbo Underrättelser. Lehden mukaan uuden hotellin suunnittelussa on mukana myös Scandic-ketju, jolle hotelli siirtyi Turun osuuskaupalta TOK:lta. Scandic on tehnyt LähiTapiolan kanssa 20 vuoden vuokrasopimuksen.

Scandic suunnitteli aiemmin remontoivansa Turun kauppatorin vieressä Eerikinkadulla sijaitsevan rakennuksen, mutta niin ikään asiasta uutisoiva Turun Sanomat kertoo lauantain printtilehdessään, että uuden hotellirakennuksen rakentaminen tulee LähiTapiolan mukaan vain hieman kalliimmaksi kuin vanhan rakennuksen perusteellinen remontti.

– Rakennuksen purkaminen on meille nyt ehdottomasti ykkösvaihtoehto, kun olemme laskeneet erilaisia kustannuksia, kommentoi LähiTapiolan projektipäällikkö Jussi Roine TS:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Roineen mukaan vanhasta rakennuksesta pitäisi korjata aivan kaikki julkisivua myöten ja myös huoneita pitäisi leventää uuden vuokralaisen tarpeisiin.

ÅU:n mukaan asemakaavan muutosehdotuksen on tarkoitus olla valmiina lokakuun alussa. Purkaminen ei uhkaa Hamburger Börsin vanhaa, Kauppiaskadulla 1800-luvun lopulta asti sijainnutta jugend-tyylistä osaa, joka on suojeltu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt