Kotimaa

Video: Tällaisia petoja kasvoi pienistä ja söpöistä amurintiikereiden pennuista – nyt ne jättävät Korkeasaaren

Julkaistu:

Korkeasaareen muutama vuosi sitten syntyneet amurintiikeripennut ovat saavuttaneet teini-iän. Nyt niiden on aika muuttaa pois synnyinmaastaan ja emonsa huomasta.
Amurintiikerit Ina, Iris ja Isla ovat tottuneet ihaileviin katseisiin. Niistä tuli Korkeasaaren eläintarhassa melkoisia yleisömagneetteja sen jälkeen kun ne syntyivät kesällä 2016. Silloin vielä pörröiset ja pienet pennut ovat kasvaneet silmissä aikuisen tiikerin mittoihin.

Lue lisää: Korkeasaaren pikkutiikerit saivat nimet


Nyt on tullut se hetki, että teini-ikään ehtineet tiikerit jättävät syntymäkotinsa.

– Ne ovat nyt saavuttaneet iän, jossa ne luonnossakin lähtisivät pois emonsa luota. Luonnossakin ne lähtisivät etsimään omaa asuinympäristöään, toivottavasti löytäisivät urostiikerin ja alkaisivat lisääntyä, kertoo Lontoosta Suomeen vierailulle tullut amurintiikereiden lajikoordinaattori Jo Cook.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: ISTV vieraili Korkeasaaren Kissojen yössä – video: uhanalainen amurintiikeri iltapalan kimpussa

Muutto on tärkeä osa harvinaisten amurintiikereiden suojelua.

– Eläintarhaympäristössä pyrimme jäljittelemään tiikerin luontaista elämää. Yritämme säilyttää eläintarhoissa olevan tiikeripopulaation terveenä. On tärkeää, että tiikerit muuttavat, jotta voimme varmistaa geneettisen monimuotoisuuden, Cook kertoo.


Suomi jää siis taakse, mutta minne teinitytöt menevät?

– Yksi niistä lähtee Puolassa sijaitsevaan eläintarhaan. Muutto tapahtuu muutaman viikon sisällä. Kaksi muuta jäävät toistaiseksi tänne, mutta ne toivottavasti muuttavat italialaiseen eläintarhaan. Me selvittelemme vielä viimeisiä yksityiskohtia, mutta jos kaikki menee suunnitelmien mukaan ne lähtevät myös muutaman viikon kuluttua, Cook paljastaa.

Kuljetus Puolaan tapahtuu laivateitse erityisessä kuljetuskopissa.


Yllä olevalla videolla tiikeriasiantuntija kertoo, miten tiikerit todeennäköisesti suhtautuvat tulevaan muuttoon ja millaisia konkreettisia toimenpiteitä täytyy tehdä ennen varsinaista muuttoa.