Kotimaa

Mies ikuisti härskin ja vaarallisen ohituksen pitkästä autoletkasta Klaukkalassa – ”Lapset joutuivat väistelemään henkensä edestä”

Julkaistu:

Pyörätiellä oli pyöräileviä ja käveleviä lapsia, jotka joutuivat väistelemään henkensä edestä pientareelle, video kuvannut mies kertoo.
Nurmijärven Klaukkalaa kohti autoa ajanut mies hämmästyi pahanpäiväisesti takaa tulleen autoilijan käyttäytymisestä torstaina iltapäivällä.

– Autoilija ohitti ensin ruuhkaletkaa vasemmalta vastaantulijoista välittämättä. Yhtäkkiä hän koukkasi edestäni Metsäkylän liittymän kohdalla pyörätielle, videon kuvannut mies kertoo.

Lapset vaarassa

Kaikki tapahtui pahaan ruuhka-aikaan kello neljän maissa. Videolta näkyy, että autolla ajettiin ainakin satojen metrien matka pyörätiellä.

– Ajaminen pyörätiellä oli niin härskiä, että päätin videoida ajon. Hän vain jatkoi ajoaan kevyen liikenteen väylällä kohti Klaukkalaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pyörätiellä oli pyöräileviä ja käveleviä lapsia. He joutuivat väistelemään henkensä edestä pientareelle, mies sanoo.

IS:n tavoittama poliisi ei vielä torstaina illalla kommentoinut, onko asiasta tehty rikosilmoitusta.


Lue lisää: Tunnistatko uudet ja vanhat liikennemerkit – testaa tietosi!

Tieliikennelaki ei anna poikkeusta pyörätiellä tai kevyen liikenteen väylää ajamiseen autolla. Ainoastaan hälytysajoneuvot voivat ajaa tietyissä tehtävissä jalkakäytävällä.