Kotimaa

Isä hyppäsi Helsingin-junaan ja jätti pikkulapset laiturille Turussa – syy ”järkeenkäypä”

Julkaistu:

Poliisi joutui selvittämään epäiltyä pikkulasten heitteille­panoa Turussa torstaina aamulla.
Turun Kupittaan asemalta oli torstaina aamulla lähdössä juna kohti Helsinkiä. Junalaiturilla ollut henkilö näki, kuinka kahden pikkulapsen kanssa ollut mies nousi junaan jättäen lapset laiturille, mutta ei enää palannutkaan vaan juna lähti. Laiturille jäivät 5-vuotias poika ja lastenrattaissa ollut nuorempi tyttö.

Hätääntynyt sivullinen toimi ripeästi ja soitti hätäkeskukseen ilmoittaen junalaiturille hylätyistä lapsista.

Paikalle tulleen poliisipartion mukaan 5-vuotias poika ja hänen nuorempi, lastenrattaissa ollut siskonsa olivat olleet reippaina tilanteesta huolimatta, kertoo rikoskomisario Pertti Läksy Lounais-Suomen poliisista IS:lle. Poliisi kutsui sosiaalipäivystäjän, joka vei lapset väliaikaisesti vastaanottokotiin.

Syy lasten hylkäämiseen selvisi muutamassa tunnissa, kun isä oli havainnut tapauksesta kertovat jutut netissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tietyllä tavalla se oli järkeenkäypä, toteaa Läksy.

Hänen mukaansa lasten isä oli sopinut lasten isoäidin kanssa, että tämä noutaa lapset Kupittaan asemalta, josta isän oli tarkoitus nousta junaan. Odotellessaan junan lähtöä, näki isä isoäidin parkkeeravan autoa aseman eteen ja lähtevän kävelemään kohti junalaituria.

Mies oletti lasten vaihdon olevan selvä, ja nousi junaan, joka lähti saman tien. Tässä vaiheessa sivullinen oli jo ehtinyt puuttua tilanteeseen, eikä isoäiti jostain syystä ollut havainnut lapsia junalaiturilla.

Isoäitiin saatiin myöhemmin yhteys ja hän on jo käynyt noutamassa lapset itselleen.

Läksyn mukaan poliisille on tehty ilmoitus heitteillepanosta. Lisäksi poliisi on tehnyt lastensuojeluilmoituksen sosiaaliviranomaisille.

Lasten jäämisestä juna-asemalle uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.