Touko Aallon naisystävänä tunnettu Iris Flinkkilä ohjasi alastonvideon

Julkaistu:

Videossa kaksi alastonta henkilöä kaataa maalia päälleen. Teos ottaa kantaa nykylainsäädäntöön ja transihmisten mielenterveysongelmiin.
Kaksi helsinkiläistä alastonta transaktivistia kaataa toistensa päälle maalia videossa, joka ottaa kantaa transihmisten mielenterveysongelmiin.

TRANS ACT from Kasper Kamppuri on Vimeo.Videon on ohjannut ja kuvannut pari viikkoa sitten vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon naisystävänä julkisuuteen tullut Iris Flinkkilä. Performanssin järjestäjä Kasper Kamppuri julkisti sen keskiviikkoiltana kello 22.

Video on kuvattu Helsingin sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan edustalla. Kyseessä on mielenilmausperformanssi. Liikkuvan kuvan ja tekstin yhdistelmässä käydään läpi nykyistä translakia, joka sallii sukupuolenkorjauksen vain niille henkilöille, jotka on steriloitu tai ovat muuten lisääntymiskyvyttömiä. Lakia ihmisoikeuksia loukkaavana on pitänyt muun muassa ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Videon mukaan jopa 65 prosenttia transnuorista kärsii itsetuhoisista ajatuksista, ja heidän itsemurhariskinsä on korkea.

– Tällä hetkellä muunsukupuolisten ei ole mahdollista saada tarvitsemaansa hoitoa lainkaan. On sanomattakin selvää, että tämä tulee näkymään vakavina mielenterveysongelmina, tapahtumatuottaja ja aktivisti Kasper Kamppuri sanoo performanssin tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt