Kotimaa

158-metrinen rahtialus sai pohjakosketuksen Kotkan edustalla

Julkaistu:

Antigua ja Barbudaan rekisteröity konttialus hinattiin Kotkan Mussalon satamaan.
Suomenlahden merivartiosto sai keskiviikkona 12. syyskuuta klo 18.57 ilmoituksen matalikolle ajautuneesta rahtialuksesta.

Kotkan Mussalosta Rotterdamiin matkalla ollut 158 metriä pitkä konttialus ajautui nopeasti lähtönsä jälkeen matalikolle. Paikalle hälytettiin hinaaja, joka irrotti aluksen. Tällä hetkellä alus on Mussalon satamassa varustamon jälkitarkastuksessa.

– Vuotanutta öljyä ei havaittu matalikolla, hinauksen aikana tai satamasta. Tällaiset konttialukset kuljettavat mukanaan satoja tuhansia litroja polttoöljyä, joten vuoto olisi ollut pahimmillaan huono juttu luonnolle, meripelastusjohtaja Janne Ryönänkoski Meripelastuslohkokeskuksesta kertoo.

On toistaiseksi epäselvää, miten alus ajautui matalikolle heti lähdettyään Kotkan satamasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Alueella oli tuohon aikaan kova tuuli, mutta sitä ei voi sanoa varmaksi syyksi. Kyseessä on voinut ihan yhtä hyvin olla tekninen vika tai inhimillinen erehdys.

Meripelastustehtävään hälytettiin veneyksiköitä Kotkan ja Haapasaaren merivartioasemilta, sekä Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Juttua korjattu 12.9.2018 kello 22.16: Meripelastusjohtaja Janne Ryönänkosken mukaan konttialukset kuljettavat mukanaan satoja tuhansia litroja polttoöljyä, ei satoja tuhansia tonneja.