Kotimaa

Vanhus otti hatkat hoivakodista Vantaalla – kiipesi parvekkeen kaiteen kautta katolle

Julkaistu:

Vanhustenhoito
Asukas karkasi hoitajilta aamutoimien aikana.
Vanhus kiipesi aamupäivällä kaksikerroksisen vantaalaisen Lustikullan hoitokodin katolle keskiviikkona 5. syyskuuta. Vieressä sijaitsevasta päiväkodista tehtiin hälytys, ja poliisi ja palokunta saapuivat pian paikalle.

– Hoitajat avustivat parhaillaan aamutoimien aikaan muita asukkaita, kun asukas lähti parvekkeen kaiteen kautta kiipeämään katolle. Sieltä hänet pelastettiin ja vietiin ambulanssilla välittömästi muualle. Kenellekään ei sattunut mitään, ja vanhuksella on nyt kaikki hyvin, hoivakodin johtaja Anu Moniruzzaman vahvistaa Ilta-Sanomille.

Hän ei kommentoi, oliko kyseessä mies- vai naispuolinen vanhus.

Moniruzzaman kertoo, että tapahtunutta ei ennakoinut mikään aiempi. Hän oli itse aamupäivällä toimistossa, ja tapahtumat etenivät hänen mukaansa hyvin nopeasti. Hoitajat toimivat hänen mukaansa tilanteessa ammattimaisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Soitin heti kiireellisenä lukkosepälle, joka tuli parin tunnin sisään vaihtamaan uudet turvalukot parvekkeen oviin.

Vanhus oli hoivakodissa lyhytaikaisen hoidon asukkaana. Se tarkoittaa, että asukas on hoivakodissa syystä tai toisesta vain muutaman päivän. Esimerkiksi silloin, jos hänen omaishoitajallaan on vapaapäiviä hoidosta.

Hoivakoti on erikoistunut ikäihmisten, muistisairaiden ja vaikeavammaisten ympärivuorokautiseen hoitoon. Se tarjoaa asumispalvelua 19 ikäihmiselle ja 16 vaikeasti vammautuneelle henkilölle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt