Kotimaa

Rehtori väheksyi ahdistelua ja kiroili haastattelussa – Kärsämäen kunnan johto siirsi viikoksi syrjään

Julkaistu:

Ylen MOT:lle vähätteleviä kommentteja seksuaalisesta häirinnästä lausunut rehtori on hyllytetty virantoimituksesta.
Kärsämäen kunnan johto on linjannut tänään aamukokouksessaan, ettei Frosteruksen koulun rehtori Tuomo Pesonen hoida virkaansa ensi maanantaiseen johtokunnankokoukseen asti.

– Maanantaina kello 15.00 lähtien käsittelemme asiaa kunnassa. Siihen asti apulaisrehtori hoitaa työtä, kertoo Kärsämäen kunnanjohtaja Esa Jussila.

Yli kymmenen vuotta virassaan toiminut Tuomo Pesonen kommentoi vähättelevästi Ylen MOT:lle koulun suuria seksuaalisen häirinnän lukuja eilen julkaistussa jutussa.

Lue lisää: ”Kun p*llua tekkee mieli” – Tämä Ylelle lähetetty teksti toi rehtorille hyllytyksen
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kunnanjohtaja Esa Jussila kommentoi aiemmin IS:lle, että rehtorin tapa puhua oli hänen työkavereilleen tuttu, mutta haastattelukysymyksistä huomattu asenne oli järkytys.

Lue lisää: Kärsämäki hyllytti ahdistelua vähätelleen rehtorin – kunnanjohtaja: ”On ollut aiemmin puhuttelussa puheisiinsa liittyen”

Rehtori Tuomo Pesonen kommentoi syrjään laittoaan eilen IS:lle vetoamalla huonoihin sanavalintoihin ja persoonaansa.

Lue lisää: Nyt puhuu Kärsämäellä hyllytetty rehtori – ”Oli kyse yhdestä sanasta. Se on surullista”

Tänään kunnanjohtaja Esa Jussila kommentoi, ettei Pesosen hyllytys ollut kiinni ”yhdestä sanasta”. Pesonen käytti haastatteluissa sanoja ”vittu” ja ”pillu”.

– Hänellä on aika värikäs retoriikka, ja toki on niin, ettei sellainen tyylilaji ole rehtorille suotavaa valtakunnan mediassa. Se ei kuitenkaan ollut syynä siihen (sivuun laittamiseen) vaan se seksuaalisen häirinnän hyväksyminen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt