Kotimaa

Työpaikkahuumori kostautui: Yksityisestä pysäköinnin­valvonnasta vuokralaisille kertovaan viestiin jäi pöyristyttävä lause

Julkaistu:

”Todella epäammattimaista käytöstä.”
Tampereella syntyi hämminki.

Kaupungin omistama Pirkan Opiskelija-asunnot Oy lähestyi vuokralaisiaan tavalla, joka ei ole Suomessa tapana, etenkään yhtään virallisemmassa yhteisöviestinnässä.

Kyseessä on Ritakadun asuntojen niin sanottuun asukasportaaliin tullut sähköinen ilmoitus, jossa kerrottiin Ritakadulla aloitettavasta pysäköinninvalvonnasta, joka tapahtuu yhteistyössä alan toimijan Q-Parkin kanssa.

Sitten seuraa erikoinen virke, joka päättyy versaalilla: ”Tämän yhteistyön tärkein ja ainoa tavoite on VIEDÄ TEIDÄN VITUN MULKKUJEN RAHAT.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämän jälkeen viesti soljuu jälleen perinteisemmin ja kuivakkaammin ja siinä kerrotaan pysäköinninvalvonnan kohteina olevan pelastustiet ja kulkuväylät, ja että autot saa pysäköidä ainoastaan niille tarkoitetuille paikoille, ja mikäli pysäköintipaikka on väärä, Q-Park on oikeutettu määrään valvontamaksun, jonka suuruus on 60 euroa.

Viestin lopussa on Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n kiinteistöpäällikkö Pasi Silanterän nimi.

– Itselläni ei henkilökohtaisesti ole asian kanssa mitään tekemistä, Silanterä viestitti Ilta-Sanomille.

– Toki nimi alla, Silanterä lisäsi.

Silanterä kehotti ottamaan yhteyttä Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtajaan Timo Jokiseen.

– Kiinteistöpäällikkö on täysin syytön, Jokinen vahvistaa.

Hän kertoo, että yhtiössä on tapana oikolukea kaikki asukastiedotteet kahden henkilön voimin ja tarkkuudella.

– Nyt kävi niin, että toinen heistä oli olevinaan hauska, lisäsi tämän lauseen sinne ja kysyi, olisiko näin parempi, Jokinen kertoo.

Kysymys oli sisäisestä työmaahuumorista eikä viestiä ollut tarkoitus julkaista tässä muodossa, vaan alkuperäisessä.

– Kun tuli julkaisun aika, hän valitsi ikävä kyllä vahingossa tämän väärän, epäasiallisen version. Se oli todella epäammattimaista käytöstä, Jokinen paheksuu.

Väärä viesti ehti olla julkaistuna vain minuutin, kun julkaisija huomasi itse virheen ja poisti viestin.

”Humoristia” odottavat seuraukset.

– Tätä ei paineta villaisella. Toimenpiteitä ei ole vielä päätetty, mutta jotain tästä seuraa, Jokinen sanoo.

Kiusalliseen välikäteen tahtomattaan joutunut kiinteistöpäällikkö Silanterä on jo lähestynyt Ritakadun vuokralaisia Facebookin välityksellä,

Hän irtisanoutui ensimmäisen viestin isyydestä ja luonnehti sitä ”täysin asiattomaksi ja anteeksiantamattomaksi tekeleeksi”.

Silanterän mielestä viesti oli loukkaava eikä sitä olisi ”ikinä edes saanut kirjoittaa”. Hän kertoi, että asiaa on jo käsitelty sisäisesti ja tullaan käsittelemään asianomaisen henkilön kanssa.

Silanterä pyysi vielä anteeksi ja päätti viestinsä paljon puhuvasti: ”Pahaa unta? Valitettavasti ei.”

Pirkan Opiskelija-asunnot eli POAS on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on arsenaalissaan noin kolmekymmentä talokokonaisuutta eri puolilla kaupunkia. Asunnot on tarkoitettu Tampereella ja Pirkanmaan alueella peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssä käyville nuorille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt