Kotimaa

Venäjän uusi tullilaki yllätti myös presidentti Niinistön

Julkaistu:

Uuden tullilain mukaan Venäjällä voi kerrallaan olla vain yksi saman omistajan ajoneuvo.
Presidentti Sauli Niinistö yllättyi Venäjän uudesta tullilaista. Hän ei kuitenkaan usko Venäjän pyrkineen tarkoituksella vaikeuttamaan itärajan ylityksiä.

Niinistön mukaan hänellä ei ollut ennalta tietoa laista, jonka perusteella osalta suomalaisautoilijoita on penätty rajalla korkeitakin takuumaksuja. Lain vuoksi rajanylityspaikalla oli viikonvaihteessa pitkiä jonoja.

Lue lisää: Yksi merkintä rekisteriotteessa sai tullinaisen viemään passin ja kaikki paperit – jono seisoi Jarin takana puoli tuntia

Uuden tullilain mukaan Venäjällä voi kerrallaan olla vain yksi saman omistajan ajoneuvo. Tämä aiheuttaa ongelmia kuljettajille, joiden auto on esimerkiksi rahoituslaitoksen omistuksessa osamaksun tai leasing-sopimuksen vuoksi.

– Onko käynyt Venäjän hallinnossa niin, että yksi hallinnon haara vetää jonnekin suuntaan, ja se meidät ainakin yllätti, Niinistö sanoi Päätoimittajien yhdistyksen tilaisuudessa Helsingissä tänään päivällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Presidentti kertoi, että hänen viime Venäjän-vierailullaan keskusteltiin rajaliikenteen kehittämisestä ja Venäjän halusta lisätä rajanylityspaikkoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt