Kotimaa

Kellojen siirtely voi loppua jo ensi vuonna

Julkaistu: , Päivitetty:

Kesä- ja talviaika
EU-komissio pyytää jäsenmaita kertomaan viimeistään huhtikuussa, haluavatko ne jättää kellot kesä- vai talviaikaan.
Komissio ehdottaa, että kelloja siirrettäisiin viimeisen kerran ensi vuoden maaliskuussa tai lokakuussa riippuen siitä kumpaan aikaan maa haluaa jäädä.

Kellojen siirtelyn lopettaminen on yksi näkyvimmistä esityksistä, joita komissio vie eteenpäin loppukautensa aikana. Komissio tarttui toimeen sen jälkeen kun kellojen siirtelyn lopettaminen sai laajaa kannatusta sen kyselyssä.

Komission ehdotus vaatii seuraavaksi jäsenmaiden neuvoston ja parlamentin hyväksynnän. Hyväksyntä pitäisi saada komission mukaan viimeistään ensi vuoden maaliskuussa, jotta aikataulu on mahdollinen.

Kelloja on siirretty tunnilla eteenpäin maaliskuussa ja tunnilla taaksepäin lokakuussa, mutta nyt siirtely olisi loppumassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue myös: Kolme kuvaa kertoo miltä näyttäisi iltaseitsemältä, jos kesäaikaa ei olisikaan

Komission ehdotus vaatii seuraavaksi jäsenmaiden neuvoston ja parlamentin hyväksynnän. Hyväksyntä pitäisi saada komission mukaan viimeistään ensi vuoden maaliskuussa, jotta aikataulu on mahdollinen.

Ehdotus ei koske aikavyöhykkeitä, vaan jäsenmaat voivat valita vastakin aikavyöhykkeensä.

Viimeinen pakollinen siirtyminen kesäaikaan olisi sunnuntaina 31. maaliskuuta 2019. Ne maat, jotka haluaisivat jäädä talviaikaan, siirtäisivät kelloja vielä kerran sunnuntaina 27. lokakuuta 2019.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoi elokuun lopussa ettei Suomi ole muodostanut kantaansa siitä, tulisiko Suomen kuulua kesä- vai talviaikaan.

Ministeri kuitenkin korosti, että elinkeinoelämän ja liikenteen toimivuuden kannalta on tärkeää, että kellojen siirtelystä luovutaan yhteisesti ja samanaikaisesti EU-tasolla.

Ota kantaa

Kannatatko kellojen siirtelystä luopumista?

Kyllä 89% En 11%
Ääniä yhteensä 32433

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt