Kotimaa

Helvetin enkeleiden kerhotilaa tulitettiin rynnäkkö­kiväärillä – syyttäjä: se oli kosto

Julkaistu:

Hells Angels Carelia MC:n kerhotilaa Lappeenrannassa ammuttiin toukokuussa.
Kolme miestä teki iskun Hells Angels Carelia MC:n kerhotilaan toukokuussa, koska miehet kantoivat kaunaa kerhoa kohtaan, sanoo syyttäjä tänään julki tulleessa haastehakemuksessa. Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa alettiin tänään puida tapausta, jossa Helvetin enkelien kerhotilan seinään ammuttiin rynnäkkökiväärillä 11 laukausta ohi ajavasta liikkuvasta autosta. Kolmea miestä syytetään muun muassa kahdesta murhan yrityksestä.

– He ovat ajaneet ensin Hells Angels MC Carelian kerhotilan ohitse tarkoituksenaan valmistautua ampumiseen. Tämän jälkeen (kuljettaja) on sammuttanut auton ajovalot ja he ovat ajaneet toisen kerran kerhotilojen ohitse, syyttäjä toteaa.

Tällöin yksi autossa olleista ampui syyttäjän mukaan auton etuikkunasta rynnäkkökiväärillä kerhotilaa. Kuusi luotia lävisti syyttäjän mukaan rakennuksen ulkopinnan ja tunkeutui sen sisätiloihin. Rakennuksessa oli haastehakemuksen mukaan sisällä kerhon johtaja ja toinen kerhon jäsen, mutta kukaan ei loukkaantunut ampumisessa.

Syyttäjä: ampumista edelsi kaksi pahoinpitelyä

Ampumisen motiivina oli syyttäjän mukaan se, että Helvetin enkelien jäsenet olivat pahoinpidelleet kaksi miehistä aiemmin ja kolmas oli kantanut kaunaa Carelia MC:n perustajalle ja johtajalle henkilökohtaisesta syystä. Mies kertoi vuonna 2014 Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa perustaneensa Carelia MC:n 1990-luvun puolivälissä. Poliisin esitutkintamateriaalin mukaan hän oli ainakin vielä tänä kesänä myös kerhon presidentiksi kutsuttu johtaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helvetin enkelit on todettu useissa lainvoimaisissa tuomioissa järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.

Syyttäjän mukaan ampumista edelsi tapaus, jossa Helvetin enkeleihin kuuluvat kaksi miestä olivat ajaneet autolla takaa yhtä ampumisesta syytetyistä ja saaneet tämän kiinni.

– (Miehet) ovat törmänneet (ampumisesta syytetyn miehen kuljettaman) henkilöauton perään useita kertoja ja yrittäneet kiilata autoa tarkoituksenaan saada se suistumaan ulos tieltä. Autojen nopeus on ollut noin 80 km/h, syyttäjä toteaa haastehakemuksessa.

Kun mies oli pysäyttänyt auton, liivijengiläiset rikkoivat syyttäjän mukaan auton etusivuikkunat, vetivät kuljettajan ulos autosta ja pahoinpitelivät tätä muun muassa 45 senttimetriä pitkällä mailalla. Heitä syytetään muun muassa törkeästä pahoinpitelystä.

Sen jälkeen presidentti ja toinen törkeästä pahoinpitelyistä syytetyistä olivat syyttäjän mukaan yhdessä pahoinpidelleet yhtä ampumisesta syytetyistä. Syyttäjän mukaan tämän tarkoituksena oli estää häntä antamasta lausuntoa henkilön katoamista koskevassa poliisitutkinnassa. Presidenttiä ja toista miestä syytetään muun muassa oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Syyttäjä vaatii kaikille kuudelle henkilölle vankeusrangaistusta.