Kotimaa

Hurja takaa-ajo päättyi tulitukseen ja epäillyn kuolemaan – Lempäälän ampumistapauksen esitutkinta valmistui

Julkaistu:

Tapausta tutkittiin murhan yrityksenä.
Lempäälän hurjan ampumiseen päättyneen takaa-ajon esitutkinta on valmis, tiedottaa keskusrikospoliisi. Tapausta tutkittiin murhan yrityksenä, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, törkeänä ampuma-aserikoksena ja kuutena liikennerikoksena liittyen ajotapaan ja ajoneuvon kuntoon.

Takaa-ajon päätteeksi 25- tai 26-vuotias Iso-Britannian kansalainen ampui moottoritien rampilla poliisia omatekoisella haulikolla tuulilasin läpi. Mies toimi yksin ja oli poliisin esitutkinnan mukaan päihteiden vaikutuksen alainen. Hänet oli määrätty ajokieltoon 10.8.2017.

Liikennepoliisi havaitsi erikoisen, aiemmin rähjäisenä ja epäsiistinä kuvatun auton ja päätti pysäyttää auton. Mies lähti pakenemaan. Tutkinnan mukaan mies ajoi karkuun 180 kilometriä tunnissa.

Lue lisää: Poliisi suihkutti autoon kaasua, mies ampui poliisia kohti haulikolla, kaksi poliisia ampui kuljettajaa – näin tilanne eskaloitui 20 sekunnissa moottoritien rampilla Lempäälässä

Kaksi poliisia käyttivät virka-asetta, ja epäilty kuoli poliisin luotiin. Syyttäjä-tutkinnanjohtaja päätti, ettei poliisin toiminnasta ole ollut syytä aloittaa esitutkintaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miestä on epäilty murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä törkeästä ampuma-aserikoksesta ja kuudesta liikennerikoksesta liittyen ajotapaan ja ajoneuvon kuntoon.