Kotimaa

Matalapaine jyrää Suomen yli – tuuli paikoin jopa vaarallisen voimakas

Julkaistu:

Sää
Matalapaineen keskus liikkuu Suomen yli itään. Keskiviikkona sateet painottuvat maan keski- ja pohjoisosaan.
Syksyn ensimmäinen kunnon myräkkä on ravistellut Suomea keskiviikkoaamusta alkaen. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman kertoi aamuyöllä IS:lle myräkän olevan kovimmillaan aamun aikana.

Lue lisää: Syysmyräkkä riepottelee Suomea, tuulet jopa 20m/s – Pelastuslaitos julkaisi ohjeet tuhojen välttämiseksi

Keskiviikon mittaan maan etelä- ja länsiosassa sää muuttuu poutaisemmaksi, mutta paikoin tulee sadekuuroja ja aurinko näyttäytyy. Illemmalla länsirannikolla sadekuurot voivat yleistyä.

Maan etelä- ja keskiosassa länsituuli on kohtalaista tai navakkaa. Päivälämpötila on etelässä 15–17 astetta, maan keski- ja pohjoisosassa 10–15 astetta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

STT uutisoi Ilmatieteen laitos ennustavan, että tuuli on vaarallisen voimakasta Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa.

Näillä alueilla tuulen nopeus puuskissa on 20 metriä sekunnissa.

Torstaina runsaat sateet väistyvät itään. Pohjois-Suomen itäosassa on sateista ja myös idässä ja maan keskiosassa tulee sadekuuroja.

Etelässä ja lännessä on enimmäkseen poutaa ja melko aurinkoista. Myös Länsi-Lapissa on poutaa, mutta pilvistä. Illalla sää muuttuu selkeämmäksi suuressa osassa maata.

Maan etelä- ja keskiosassa länsituuli on ajoittain navakkaa, pohjoisessa luoteistuuli on kohtalaista. Päivälämpötila on etelässä ja lännessä noin 15, idässä ja pohjoisessa 10–14 astetta, pohjoisessa paikoin alempi.

Perjantaina sää on epävakaista. Tuulee lounaasta. Päivälämpötiloissa ei tapahdu suuria muutoksia.

Onko myrsky vaikuttanut arkeesi tai aiheuttanut lähialueellasi tuhoa? Lähetä kuva WhatsApp-viestinä numeroon 0406609019 tai MMS-viestinä numeroon 13456. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen uutiset(a)iltasanomat.fi.