”Kun p*llua tekkee mieli” – Tämä Ylelle lähetetty teksti toi rehtorille hyllytyksen

Kärsämäkisen koulun rehtori muun muassa vertasi seksuaalista häirintää keskusteluun kouluruoasta.

Poiminta rehtori Tuomo Pesosen kommenteista Ylen verkkosivuilta aihetta käsittelevästä artikkelisa.

11.9.2018 19:45

Kärsämäkisen Frosteruksen koulun rehtori Tuomo Pesonen kommentoi tänään ilmestyneessä Yle:n MOT-ohjelman jutussa koulunsa suuria seksuaalisen häirinnän lukuja. Kommentit olivat asenteeltaan sellaisia, että Kärsämäen kunta päätti siirtää Pesosen syrjään virastaan.

Ylen toimitus otti yhteyttä niihin kouluihin, joissa tapahtui Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan eniten seksuaalista häirintää. Pesosen lisäksi Ylen kyselyyn vastasi kahdeksan muun koulun rehtorit. Rehtoreilta kysyttiin, mihin toimenpiteisiin koulussa ryhdyttiin tulosten tultua julki.

Lue lisää: Rehtori vähätteli seksuaalista häirintää MOT-ohjelmassa – Kärsämäen kunta hyllytti välittömästi

Tässä poimintoja kommenteista, joilla Pesonen vastasi THL:n tuloksiin MOT:lle.

– Onko (seksuaalinen häirintä) todellista tai jotain muuta? Mikäänhän ei tässä maailmassa vittu yllätä. Olihan se (THL:n tulos koulusta) surullinen tieto.

– Onko kouluruoka hyvää tai pahaa? Asialle voidaan tehdä tiettyyn rajaan saakka jotakin. Loppu pitää vain kestää. Ei sillä, että hyväksyisin seksuaalista häirintää, mutta sellaista se nyt vaan on.

– Sitten tietenkin, kun pillua tekkee mieli miespuolisella. Niin eihän sitä osaa aina kauniisti sanoa. Onhan sitä kaikennäköistä porsastelijaa baarimaailmassakin.

IS ei tavoittanut rehtori Tuomo Pesosta kommentoimaan asiaa.

Lue lisää: Kärsämäki hyllytti ahdistelua vähätelleen rehtorin – kunnanjohtaja: ”On ollut aiemmin puhuttelussa puheisiinsa liittyen”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?