Miksi Leena Harkimoa ei valittu Liikuntaneuvoston johtoon? Hjallis kuuli tylyt perustelut: ”Tekosyitä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Miksi Leena Harkimoa ei valittu Liikuntaneuvoston johtoon? Hjallis kuuli tylyt perustelut: ”Tekosyitä”

Julkaistu: 10.9.2018 18:56

Kansanedustaja Leena Harkimo yritti urheilun näköalapaikalle 2011, mutta kokoomusjohto piti Harry Harkimon mukaan tätä liian pehmeänä tehtävään ja valitsi Vapaavuoren.

Kansanedustaja Harry Harkimon (Liike Nyt) mukaan kokoomuksen johto torppasi hänen ex-vaimonsa haaveet urheilun huippupestistä pehmeyteen ja sukupuoleen vedoten.

Harkimo kertoo asiasta kirjassaan Hjallis Harkimo –Suoraan sanottuna (Wsoy).

Kansanedustaja Harry Harkimo on julkaissut kirjan urastaan politiikassa.

Kansanedustaja Harry Harkimo on julkaissut kirjan urastaan politiikassa.

Harkimon ex-vaimo Leena Harkimo (kok) oli aloittanut kansanedustajana 1999 ja oli pitkään ollut Valtion liikuntaneuvoston jäsenenä.

Vuonna 2011 Leena Harkimo pyrki Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajaksi. Paikka oli tulossa kokoomukselle ja nimitys oli kokoomusjohdon käsissä.

– Se on urheilumaailman ja politiikan liittymispinnan paraatipaikka. Se vastaa kaikesta rahanjaosta ja on muun muassa jakamassa rahaa urheilurakentamiseen, Harry Harkimo kirjoitti kirjassaan.

Harkimon mukaan kansanedustajat Timo Heinonen (kok) ja Ilkka Kanerva (kok) olivat tuolloin 2011 ”kampeamassa Leenaa sivuun siitä postilta”.

Harkimo oli kuulemastaan suivaantunut ja hän soitti puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Kataiselle (kok) ja elinkeinoministeri Jyri Häkämiehelle (kok).

– Kysyin, että mitä helvettiä nyt taas. Leenahan on pätevä ja kokenut poliitikko, että miksi paikka ei kuulu hänelle.

– Molemmat selittivät mulle, että ei Leenaa voi valita, koska hän on nainen eikä siksi tarpeeksi kova vastus silloin kun keskusta painaa päälle. Nehän ovat ihan tekosyitä, Harkimo kertoi kirjassaan.

Vuonna 2011 Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Jan Vapaavuori (kok).

Harry Harkimon mukaan Jyrki Katainen ja Jyri Häkämies torppasivat Leena Harkimon aikeet Valtion liikuntaneuvon puheenjohtajaksi 2011 ja vetosivat tämän naiseuteen ja pehmeyteen. Leena Harkimo sai haluamansa pestin marraskuussa 2012.

Harry Harkimon mukaan Jyrki Katainen ja Jyri Häkämies torppasivat Leena Harkimon aikeet Valtion liikuntaneuvon puheenjohtajaksi 2011 ja vetosivat tämän naiseuteen ja pehmeyteen. Leena Harkimo sai haluamansa pestin marraskuussa 2012.

Marraskuussa 2012 Leena Harkimo pääsi vihdoin Liikuntaneuvoston puheenjohtajaksi.

– Vapaavuori otti lopulta paikan itselleen, ja sitten kun hänestä tuli ministeri (elinkeinoministeri), Leenasta tuli liikuntaneuvoston puheenjohtaja, Harkimo muisteli.

Leena Harkimo ei 16 kansanedustajavuotenaan muihin johtotehtäviin päässyt.

– Kiltteys on huono juttu. Leena ei koskaan saanut edes valiokunnan puheenjohtajuutta. Mielestäni se liittyy siihen, että hän ei työnnä itseään esille ja väkisin eteenpäin. Sen vuoksi kokoomus ei koskaan palkinnut häntä millään vastuullisemmalla viralla, Harkimo kirjoitti ex-vaimostaan.