Yksi kuollut vakavassa liikenne­onnettomuudessa Inkoossa – syylliseksi epäillään rattijuoppoa

Inkoossa sattuneessa vakavassa liikenneonnettomuudessa on kuollut yksi ihminen, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa.

Inkoossa sattuneessa onnettomuudessa menehtyi yksi ihminen.

8.9.2018 20:53 | Päivitetty 8.9.2018 22:10

Hätäkeskus sai ilmoituksen vakavasta liikenneonnettomuudesta lauantai-illalla kahdeksan jälkeen.

Ensitietojen perusteella Inkoon suunnasta kohti Helsinkiä matkalla ollut henkilöauto törmäsi ohitustilanteessa vastaantulevaan henkilöautoon. Onnettomuuden seurauksena kaksi muutakin autoa suistui tieltä, eli yhteensä onnettomuudessa oli osallisena neljä autoa. Onnettomuus tapahtui Inkoon Degerbyssä kantatiellä 51.

Onnettomuudessa menehtyi tämänhetkisten tietojen mukaan yksi ihminen ja kolme ihmistä sai eriasteisia vammoja.

Poliisilla ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, missä autoissa kuollut ihminen sekä loukkaantuneet ihmiset olivat. Tämänhetkisten tietojen mukaan ohituksen tehnyt mieskuljettaja oli kuitenkin autossa yksin. Onnettomuuden seurauksena yksi autoista syttyi tuleen.

Poliisin epäilyksen mukaan ohituksen tehnyt mieskuljettaja oli tapahtumien aikaan vahvasti päihtynyt. Poliisin alustavassa puhallutuksessa hänelle mitattiin yli kahden promillen lukemat. Tämä asia tarkentuu myöhemmin.

Alustavien tietojen mukaan poliisi ei saanut aiemmin ilmoituksia epäillyn rattijuopon liikkeistä.

Tie onnettomuuspaikalla on useita tunteja poikki.

– Epäillään, että henkilö, joka on lähtenyt ohittamaan toista autoa, ja törmännyt vastaantulevan auton keulaan, on ollut päissään, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lauri Hakkala sanoo Länsi-Uudenmaan poliisista IS:lle.

Länsi-Uudenmaan poliisi aloitti asiassa rikostutkinnan. Asiassa epäillään alustavasti törkeää rattijuopumusta ja törkeää kuolemantuottamusta. Tutkittavat nimikkeet tarkentunevat tutkinnan edetessä.

Tie on suljettu onnettomuuspaikalla kokonaan. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan häiriöitä aiheutuu liikenteelle usean tunnin ajaksi. Paikalla onnettomuuspaikalla on poliiseja, ambulansseja ja paloautoja.

– Tie tulee olemaan pitkään useita tunteja poikki. Siellä on tutkintalautakunta paikalla, ja poliisi tekee teknistä rikospaikkatutkintaa. Siellä on pelastustoimet vieläkin kesken. Eli tie tulee olemaan todennäköisesti pitkälle yöhön poikki, Hakkala sanoi IS:lle puoli kymmenen aikoihin illalla.

Liikennettä ohjataan onnettomuuspaikan ohitse Degerbyntie–Siuntiontie kautta.

– Se on luonnollinen ja helppo kiertotie, joka vetää kyllä hyvin, Hakkala selvittää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?