Teekkarit yrittivät tyhjentää Otaniemen uuden viinakaupan – Alko kertoo nyt, miten kauppa kävi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Teekkarit yrittivät tyhjentää Otaniemen uuden viinakaupan – Alko kertoo nyt, miten kauppa kävi

Julkaistu: 8.9.2018 11:44

Teekkarien tempaus näkyi Otaniemen Alkossa reippaana myyntinä.

Espoon Otaniemessä avattiin syyskuun alussa Alkon myymälä. Viikko avajaisten jälkeen teekkarit yrittivät ostaa viinakaupan tyhjäksi lähes koko päivän kestäneessä operaatiossaan perjantaina 7. syyskuuta.

Tempauksen toteutti 50 vuotta täyttävä Polyteknikkojen raittiusseura. Seuran mukaan se pyrkii omalla tavallaan levittämään ja ylläpitämään raittiusaatetta. Teekkarit toteuttavat seuransa tavoitetta juomalla itse alkoholia.

IS kysyi Alkolta, mitä Otaniemessä tapahtui teekkarien kampanjan takia.

Miten tämä tempaus näkyi myynnissä?

– Otaniemen myymälä on ollut vasta viikon avoinna, joten vertailukohtaa on sinänsä vielä melko vähän, Alkon aluepäällikkö Tatu Vanninen kertoo Ilta-Sanomille.

Entä mikä oli myynti muihin päiviin tai myymälöihin verrattuna?

– Sen verran voin todeta, että niin myynti-, kuin asiakasmäärätkin olivat eilen perjantaina selkeästi vastaavankokoisen myymälän perjantaita vilkkaampia, Vanninen sanoo.

– Kokonaisuuteen vaikutusta ei ole samassa suhteessa, koska volyymit tasoittuvat lähipäivinä todennäköisesti toiseen suuntaan, hän sanoo.

Entä vastuullisuus?

Lue lisää: Tonnin samppanjapullon ostaneet raittiusseuralaiset kertovat, mihin käyttöön juoma päätyy: ”Tulee varmasti hyvään käyttöön”

Teekkarit Jukka Nieminen ja Matias Impivaara kertoivat tukevansa raittiusseuran tavoitetta ostoksellaan.

Alkon olemassaolon perusta on vastuullinen alkoholinmyynti, Alkon verkkosivuilla kerrotaan. Teekkarien tempauksen alla Alko ilmoitti, että se varautuu tilanteeseen. Käytännössä Alko pyrki täyttämään hyllyjä siten, etteivät tuotteet lopu kesken.

Perjantaina Alkon hyllyllä komeili myös Pol Roger Réserve Champagne Brut Balthazar 12 litrainen samppanjapullo, jonka hinta on 1048 euroa.

Vaikuttiko Otaniemen myymälän valikoimaan tieto kampanjasta ja toteutuiko vastuullisuus mielestänne hyvin?

– Pyrimme varmistamaan laadukkaan ja vastuullisen asiakaspalvelun kaikissa olosuhteissa. Otaniemen myymälässä on kerrallaan noin 300 tuotetta hyllyssä ja uusia tuotteita tulee viikoittain, Alkon Vanninen kertoo.

Lue lisää: Alko asetti teekkareille tonnin ansan – raittiusseuran puheenjohtaja: ”Olimme varautuneet tähän”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?