Kotimaa

Lahtelaismiehelle kuuden vuoden vankeustuomio törkeästä raiskauksesta ja pahoinpitelystä – raiskasi toisen miehen todella julmalla tavalla

Julkaistu:

Rikos
Raiskaus tapahtui toukokuussa Lahdessa.
Lahtelainen 41-vuotias Harri Moilanen sai kuuden vuoden vankeustuomion törkeästä raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden perjantaina antama tuomio sisältää neljä muuta rikosta.

Moilanen raiskasi viime toukokuussa aikuisen miehen Lahdessa. Raiskausta edelsi törkeä pahoinpitely, jonka vuoksi uhri oli avuttomassa tilassa eikä pystynyt vastustamaan Moilasta.

Tuomion mittaamisessa käräjäoikeus totesi törkeän pahoinpitelyn raskaimmaksi teoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomittu löi uhria päähän, viilteli uhriaan ja repi tätä pihdeillä.

Pahoinpitely aiheutti uhrille vaikean ruumiinvamman. Oikeuden mukaan se oli tehty erittäin raa’alla ja julmalla tavalla. Väkivalta tehtiin uhrin asunnolla ja se kesti pitkään.

Törkeän pahoinpitelyn jälkeen Moilanen pakotti uhrinsa oraaliseen sukupuoliyhteyteen. Uhri meni teon jälkeen suihkuun, jonne Moilanen seurasi häntä. Moilanen pakotti uhrin levittämään suihkussa jalkansa ja työnsi kynttilälampun uhrin sisälle.

Oikeuden antamasta julkisesta selosteesta ilmenee, että teko oli tehty erittäin nöyryyttävällä tavalla ja osittain kahden muun henkilön ollessa paikalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paikalla olleet 20- ja 31-vuotiaat miehet saivat sakkotuomiot pelastustöiden laiminlyömisestä, kun eivät hakeneet apua hengenvaarassa olleelle uhrille.

Miehet eivät soittaneet apua, vaikka olivat luvanneet uhrille. He poistuivat asunnosta ja jättivät uhrin yksin.

Paikalla olleet miehet kiistivät syyllisyytensä pelastustoimien laiminlyöntiin. He eivät olleet huomanneet, että uhri olin hengenvaarassa. Miehet vetosivat myös oman turvallisuuteensa ja olivat sitä mieltä, ettei heiltä voinut edellyttää avun hankkimista, koska se olisi johtanut myös heidän terveytensä vaaraan.

Moilanen kiisti syyllisyytensä tekoihin ja oli sitä mieltä, ettei ollut edes paikalla. Hän on ollut kesäkuusta lähtien vangittuna.

Teon motiivi ei selvinnyt oikeuskäsittelyssä eikä esitutkinnassakaan.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen 20000 euroa kivusta ja särystä ja tilapäisestä haitasta 5500 euroa.